Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

1 Haziran Normalleşme Takvimi Ve Kalkan Yasaklar

Covid-19 Nedeni ile Salgının Yayılmasının Engellenmesi İçin Getirilen Tedbirler Kapsamında Bir Çok Kısıtlama Tedbirleri Getirildi. Normalleşme Sürecine Girdiğimiz Bu Süreçte 1 Haziran'dan İtibaren Sokağa Ve Seyehat Yasakları Kaldırılıyor.

1 Haziran Normalleşme Takvimi Ve Yasaklar Kalkıyor Mu?

Alınan Tedbirler Kapsamında Sokağa Çıkma Yasağından İş Yerlerinin Kapalı Olmasına Hatta Şehirler Arası Yolculuk Ve Seyehat Kısıtlaması Gibi Bir Çok Kısıtlama Tedbirleri Getirildi. 1 Haziran Pazartesi Sonrası Hayatımıza Yeniden Girecek Şeyler...

Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan toplandı sonrası yeni alınan kararlar ve 1 Haziran itibariyle uygulamaya girecek normalleşme takvimine dair bilgiler verdi.

1 haziran normalleşme takvimi detayları ve 1 haziranda kalkan yasaklar merak konusu oldu. 1 haziran'da nereler açılıyor ? 1 haziran'da yasaklar kalkıyor mu? 1 haziran kararları neler? 1 haziran genelgesi neleri kapsadığı konusunda size tüm bilgileri açıklıyoruz.

Sokağa Çıkma Yasakları Değişiyor

1 Hazirandan itibaren yürürlüğe girecek sokağa çıkma yasakları 65 yaş üstü için devam edecek 65 yaş üstü pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. 

20 yaş sokağa çıkma yasakları 18 indirilirken 0-18 yaş arası haftada 2 gün çarşamba ve cuma günleri, 14.00-20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

Seyahat Kısıtlamaları Kaldırılıyor

1 Haziran'dan itibaren Şehirler Arası Seyahat Kısıtlamaları Kalkıyor. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gelişmeleri takip ederek, olumsuz bir durum görmemiz halinde bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz" açıklaması yaptı.

1 Haziran'da Nereler Açılıyor

Restoran, kafe, pastahane, kıraathane, çay bahçeleri, dernek lokali, yüzme havuzu, kaplıca gibi iş yerleri belirlenen kurallara uyma koşuluyla 1 haziran normalleşme takvimi göre saat 22:00 kadar hizmet vermeye başlayabilir.

Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri, sürücü kursları ve hayvan satış yerleri de açılacak. Hipodromlar ise 10 Hazirandan itibaren hizmet vermeye başlıyor.

Kapsam dışında olacak iş yerleri ise Bar, pavyon, meyhane, gece kulübü gibi eğlence mekanları ve nargile satışı yapan iş yerleri kapsam dışında olacak.

Kamu Personelleri İşlerine Geri Dönüyor

İdari izinde bulunan veya esnek çalışma sistemine dahil olan kamu personeli, 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacaklar.

Plaj Ve Milli Parklar Tekrar Faaliyete Geçiyor

Plajlar, milli park ve bahçeler, müzeler belirlenen kurallar dahilinde normalleşme takvimi kapsamında  faaliyete geçebilecek.

Spor Salonları Ve Halı Sahalar Açılıyor 

Spor salonları, spor tesisleri ve içlerinde bulunan tesisler gece 24:00 kadar açık olabilecek. Kısıtlama ise buhar banyosu ve sauna bölümleri kapalı olacak. Halı sahalar, tenis kortları da pazartesiden itibaren faaliyete geçiyor.

Eczaneler Normale Dönüyor 

1 Haziran Pazartesi günü itibarıyla normalleşme kapsamınca, İstanbul'da eczane açılış-kapanış saatlerinin hafta içi ve cumartesi günleri 09.00-19.00 olarak uygulanacağını açıkladı.

Kreşler ve Gündüz Bakım Evleri Açılıyor 

Kreşlerin ve gündüz bakım evlerinin tamamı da 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak.

Gençlik Merkezler ve Kütüphaneler Açılıyor

Kütüphaneler, millet kıraathaneleri, gençlik merkezleri, gençlik kampları pazartesinden itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecek.

Hiç yorum yok