Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Güney Kıbrıs Ülkeye Gelen Turistler Covid-19'a Yakalanırsa Tatil Ve Tedavi Masraflarını Ödeyecek

Güney Kıbrıs Ülkeye Gelen Turistlere Covid-19'a Yakalanırsa Tatil

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Ülkeyi Ziyaret Eden Turistlere Ülkede Covid-19 Yakalanmaları Durumunda Turistlerin Tatil Ve Tedavi Masraflarını Karşılayacağını Açıkladı.

Kıbrıs Rum Kesimi Tarafından yayınlanan mektupta ülkeyi ziyaret eden turistlerin ülkede corona virüsü kapmaları durumunda tatilcilerin yiyecek, içecek, konaklama ve tedavi masraflarını karşılayacağını duyurdu. Gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 15 den gelen Güney Kıbrıs'ta covid-19 yakalanan kişi sayısı 940 kişi ve virüs nedeniyle 17 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca Kıbrıs kesimi ülkeyi ziyaret edenler için 100 yataklı covid-19 hastanesi sağlandığını ve gerekli görülmesi durumunda kapasiteyi artırabileceğini açıkladı. Kritik durumlara karşı 200 solunum cihazı ve  ek tedavi için 112 yoğun bakım ünitesi sunmayı planlamaktadır.

Kıbrıs Rum Kesimi 4 Mayıs’ta kilitlenmeyi hafifletmeye başladı. Konaklama işletmeleri 1 Haziran'da başlayacak ve uluslararası hava yolculuğu 9 Haziran’da devam edecek.

Başlangıçta, tüm ziyaretçilerin Kıbrıs’a gitmeden önce 72 saat içinde kendi ülkelerinde bir korona virüs testi yapmaları istenecektir.

Güney Kıbrıs Hükümeti  20 Haziran’a kadar bazı ülkeler için seyahat kısıtlamalarını kaldırmayı planlıyor ve bu listeden sonra Dış işleri Bakanlığı ve Turizm Bakanlığı Yardımcısı web sitelerinde bu haftalık olarak güncelleniyor.

Şimdiye kadar “düşük risk” olarak değerlendirilen ülkeler arasında diğerleri arasında Almanya, Yunanistan, Norveç, Finlandiya ve Danimarka bulunmaktadır.

Hükümet verilerine göre, geçtiğimiz yıl yaklaşık 4 milyon turist Kıbrıs’ı ziyaret ederek 2,7 milyar avro gelir sağladı. Turizmin ülke ekonomisinin % 15′ini oluşturduğu bildiriliyor.

Turistler ve Kıbrıslı işletmeler için sosyal uzaklaşma ve hijyen kuralları da hükümet mektubunda, bir grupta restoranlar, barlar, kafeler, barlar ve gece kulüplerinde 10 kişilik bir sınır da dahil olmak üzere özetlenmiştir.

Hiç yorum yok