Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Müzik Dinleyerek Para Kazanmak

 Müzik Dinleyerek Para Kazanma Yolları

Müzik dinleyerek para kazanmayı isteyenler hangi yolları kullanacaklarını merak ederler. Gelir arayışında olan ve müzik dinleme tutkusuna sahip olan bireylerin tercih edebilecekleri müzik dinleyerek para kazanma yolları şunlardır;

Müzik bloğu açarak para kazanmak
Müzik siteleri üstünden para kazanmak
Şarkılara not sunarak para kazanmak
Müzik kümelerina katılarak para kazanmak
Şarkı sözleri aratarak para kazanmak
Müzik arası reklamları izleyerek para kazanmak
Müzik araştırması aratarak para kazanmak
Müzik listesi hazırlayarak para kazanmak
Müzik programları üstünden para kazanmak
Müzik anketleri doldurarak para kazanmak
Müzik dinleyerek para kazanmak isteyen kişiyseniz bu yolları kullanarak kazanacağınız paranın çok yüksek olmayacağını bilmeniz lazım olur. Fakat birkaç tekniği aynı anda kullanarak gereksiniminiz olan ek geliri de kazanmanız olası olur.

Müzik Bloğu Açarak Para Kazanmak


Müzik dinleyerek para kazanma yollarından ilki müzik bloğu açmaktır. Bu blog üstünden müzik videoları ve canlı performanslar yayınlayabilirsiniz. Buna ek olarak müzik dünyasına ait gelişmeleri paylaşabilir ve yeni müzikleri yorumlayabilirsiniz. Bu amaçla müzik bloğu açmak istiyorsanız ilk olarak hangi müzik türünde içerik hazırlayacağınızı belirlemeniz lazım olur. Bu sayede amaç kitlenizi de belirlemeniz olası olur.

Blog sayfanızda konser duyuları, canlı müzik mekanı tanıtımları ve müzik aktivitelerini duyurabilirsiniz. Bunun amacıyla yeni insanlarla işbirliğine de girip sayfanızı büyütebilirsiniz. Fakat müzik bloğu açmayı düşünürseniz yolunuzun uzun bulunduğunu ve beklediğiniz kazancı derhal sağlayamayacağınızı bilmeniz lazım olur.

Müzik Siteleri Üzerinden Para Kazanmak


Müzik dinleyerek para kazanma yollarından ikincisi en çok kullanılanı müzik siteleri üstünden para kazanmaktır. Günümüzde müzik dinleterek, müziklere yorum yaptırarak ya da müzik araştırmaları üstüne ödeme yapan siteler vardır. Bu sitelere üye olarak kazanç sağlayabilirsiniz. Müzik dinleyerek para kazanma sitelerinden en çokise şunlardır;

Music Xray
Welocalize
Radio Earn
Earnably
Hit Predictor
Slice The Pie
Radio Loyalty
Uniquerewards
Cash4Minutes
Research.fm
Playlist Push
Bu siteleri kullanarak para kazanmayı istiyorsanız ilk olarak sitelerin sizin amacıyla güvenilir olup olmadığını anlamanız lazım olur. Hem de siteler değişik dillere sahip bulunduğu amacıyla dil bilgisine sahipseniz üye olup çalışmaya başlayabilirsiniz.

Music Xray İle Para Kazan

Music Xray müzik dinleyerek para kazanmayı isteyen bireylerin en vakitgelen olarak tercih ettiği sitedir. Bu siteye üye olarak müzik zevkine göre şarkıları dinlemek ve değerlendirmek lazım olur. Dinlenen ve değerlendirilen her şarkı amacıyla 10 cent ücret belirlenir.

Siteye üye olan şahıslar kazandıkları ücret 20 $ bulunduğunda alabilirler. Kazanç dinlenen şarkı sayısınin yükselmesine bağlı olarak yükselir. Siteye üye olan bireylerin ise üyelik sonrasında beğendikleri müzik türü bilgilerini girerek değerlendirecekleri isim ya da kümelerin tespit edilmesini sağlayabilirler. Sitede değerlendirilen isimler ise genel olarak yeni isimlerden oluşur.

Welocalize İle Para Kazan

Welocalize müzik dinleme yolu ile para kazanmak amacıyla tercih edilebilecek sitelerden birisidir. Bu sitenin başkalarından farkı şarkı dinlemenin yanı sıra şarkı çevirisine de imkân vermesidir. Bu siteye üye olan şahıslar isterlerse şarkı dinleyip değerlendirme yolu ile para kazanabilirler.

Yabancı dil bilgisine sahip olan şahıslar ise şarkıları değişik dillere dönüştürerek kazanç elde edebilirler. Welocalize sitesinde de şarkıların üyeye gönderilmesi amacıyla üyelik sırasında tercih edilen müzik türü bilgilerini saptamaları lazım olur. Site şarkı çevirisi yapanlar amacıyla şarkı başına 4 $ ödeme yapıyor.

Radio Earn İle Para Kazan

Radio Earn internet sayfası da insanlara müzik dinleyerek para kazanma olanağı tanır. Bu sayfada üyeler radyo dinleyerek para kazanıyorlar. Sayfaya üye olarak radyo dinlemeye başlayan şahıslar 15 dk dinlemenin sonrasında para kazanmaya başlıyorlar. 15 dk dinleme yapan şahıslar 1 puan kazanırlar ve bu puanların birikerek alt limite ulaşır.

Para çekme amacıyla Radio Earn doğrulusunda tespit edilen alt limite ulaşan üyelerin puanları dolara dönüştürülür. Dolara dönüştürülen puanlar ise Paypal ya da Bitcoin üstünden rahatlıkla çekilebilir. Hem de Radio Earn doğrulusunda verdiği eklentiyi internet sitesine eklemek te olasıdür.

Earnably İle Para Kazan

Earnably ek gelir elde etmek isteyen bireylerin tercih edebileceği siteler arasında yer alır. Bu site üyelerine detaylı görevler sunarak para kazandırmayı amaçlar. Üyelere verdiği görevler arasında müzik dinlemekte yer alır. Kişiler tercih ettikleri müzik türünde şarkılar dinleyerek puan toplarlar. Topladıkları puanlar belirli bir limite ulaştığında da puanlar karşılığında armağan çeki alırlar. Bu armağan çeklerini ise Bitcoin, Amazon ya da Paypal üstünden alabilirler.

Müzik dinleyerek para kazanmayı isteyen bireylerin Earnably üstünden kazanç sağlaması amacıyla kendilerine verdiği görevlerden 225 puanı birleştirmeleri lazım olur. Bu puana ulaşmayan bireylerin çekim yapmaları olası olmaz.

Hit Predictor İle Para Kazan

Hit Predictor üyelerine iki türde para kazandırmayı amaçlayan bir internet sitesidir. Üyeler isterlerse müzik dinleyerek isterlerse dinledikleri müzikleri değerlendirerek para kazanabilirler. Üyelerin iki türü de tercih etmesi olasıdür.
Hit Predictor şarkı dinleme ya da değerlendirme amacıyla ilk etapta 3 puan verir. Fakat üyelerin şarkı dinleme sayısınin ve bu sayede puanının yükselmesi şarkı başına verdiği puanın da yükselişini sağlar. İlk etapta 3 puan kazanan şahıslar vakit ortamında kazançlarını 5 puan ya da üstüne çıkarabilirler.

Hit Predictor sitesini tercih eden şahıslar kazandıkları paraları nakit olarak çekme olanağı elde etmezler. Bu site üstünden kazanılan paralarla DVD ya da CD satın alabilmek olası olur. Bu sayede bireylerin alabilmek istedikleri DVD ve CD’lere daha basit şekilde sahip olmaları sağlanabilir.

Slice The Pie İle Para Kazan

Slice The Pie şarkı dinleyerek para kazanmak isteyen bireylerin seçebileceği bir sitedir. Site kullanıcılarına çevrimiçi müzik dinleme olanağı tanır ve 90 saniye vakitınce dinlenen müzik üstünden para kazanmak olası olur.
90 saniye müzik dinleyen bireylerin yapmaları gereken tek şey ise dinledikleri müzik hususu ile ilgili yorum gerçekleştirmetır. Üyeler gerçekleştirdikleri yorum başına 5 cent kazanma olanağı bulurlar ve kazançları 10 $ bulunduğunda çekim yapabilirler. Site doğrulusunda ödemeler Paypal vasıtasıyla yapılır.

Slice The Pie sitesi üyelerine 7-24 müzik dinleyerek para kazanma olanağı tanır. Fakat bu sitenin kullanıcıları memnun etmeyecek bir ölçütü vardır. Bu da siteye giriş olanağının Avrupa ya da Amerika’da yaşam sürdüren şahıslara verilmiş olmasıdır. Bu ülkeler dışında yaşam sürdüren bireylerin siteyi kullanmaları ve kazanç elde etmeleri olası olmaz.

Radio Loyalty İle Para Kazan

Müzik dinleyen bireylerin para kazanmasını gerçekleştiren sitelerden bir tanesi de Radiyo Loyalty adlı sitedir. Site üstünde insanlar doğrulusunda çevrimiçi dinlenebilecek 5 bin radyo yer alır ve bu radyolardan seçim yapılarak dinleme adımına geçilebilir.

Kazanç sağlamak amacıyla bireylerin çevrimiçi olarak 10 dk vakitınce dinleme yapmaları lazım olur ve bu dinleme neticesinde 1 puan kazanırlar. Kazanılan puanların 25 $ limite ulaşması durumunda üyeler armağan çeki alma olanağı elde ederler. Bu armağan çekini nakit olarak alabilmekta olasıdür.

Müzik dinleme sayısınin yükselmesi 10 dk ile olası olmasından kazanma vakitı başka siteler oranla yavaştır. Fakat bireylerin aktif olmaları ve sıksık olarak müzik dinlemeleri daha basit kazanmalarına yardımcı olur. Hem de üyelerin müzik dinleme yanı sıra site üstünden video izleyerek de kazanç sağlamaları olasıdür.

Uniquerewards İle Para Kazan

Uniquerewards internet sayfası çevrimiçi olarak radyo kanalı dinleme gerçekleştiren bir internet sayfasıdır. Üyelerden bir radyo kanalı belirlemesi ve bu radyo kanalını dinlemeleri istenir. Radyo kanalının verdiği vakit vakitınce dinlenmesi puan kazanılmasını sağlar. Üyeler ne kadar çok kanal dinler ya da değerlendirme yaparsa kazandıkları puan o oranda artış sağlar. Kazanılan puanın 20 dolar standardına ulaşması para çekme olanağını elde edilmesini sağlar. Kazanılan 20 dolar bakiyesi Paypal gibi platformlar üstünden çekilerek kullanılabilir.

Cash4Minutes İle Para Kazan

Cash4Minutes internet sayfası insanlara dijital radyo kanallarını dinleyerek para kazanma olanağı sunar. Siteye giriş yapan şahıslar karşılarına çıkan listeden radyo seçimi yapabilirler. Bu sitenin en mühim üstünlüğü ise kazanılacak ücretin radyo ismi ile beraber yer almasıdır. Bu sayede şahıslar seçtikleri radyoyu dinlemeleri durumunda ne kadar ücret alacaklarını öğrenebilirler. Bu da liste ortamında yüksek ücretli radyonun seçilmesi olanağını verir.

Cash4Minutes sitesinden kazanılan paraların çekimi Bitcoin, Paypal, Amazon ve Litecoin üstünden yapılır. Üyeler ödeme amacıyla istedikleri yolu tercih edebilirler.

Research.fm İle Para Kazan

Müzik dinlemek ve para kazanmak isteyen bireylerin seçebilecekleri siteler arasında Research.fm sitesi de yer alır. Bu internet sitesi mobil cihazlar amacıyla tasarlanmış programya sahiptir ve kullanıcılar programlamayı indirerek kazanç sağlayabilirler. Bu sitenin hedefi kullanıcılar doğrulusunda değerlendirilen müziklerin beğeni seviyesine bağlı olarak yatırım gerçekleştirmetır. Bu amaçla kullanıcıların tarafsız şekilde değerlendirme yapmalarını talep olarak iletirler. Yapılan değerlendirmenin seviyesine göre o şarkıya, şarkı sahibine ya da müzik kanalına yatırım yaparlar.

Research.fm ile müzik dinleyerek kazanç elde etmek isteyen bireylerin aldıkları puanlar Amazon armağan çeki olarak karşılarına çıkar. Bu çek yardımıyla Amazon sitesinden alış veriş yapmaları olası olur. Hediye çeklerinin nakit olarak alınması olası değildir.

Playlist Push İle Para Kazan

Playlist Push müzik dinleyicilerine para kazandıran siteler arasında yer alır. Üyeler siteye girerek müzik dinleyebilirler ve şarkı başına 0,10-0,20 $ tutarında kazanç elde edebilirler. Fakat üyelerin kazanç sağlayabilmesi amacıyla Apple Music ve Spotify programları üstünde azami 400 takipçili çalma listesine sahip olmaları lazım olur. Bu sayede müzik dinleyicisi olarak tespit edilen oranda kazanç sağlayabilirler. Takipçi sayısınin çok olması kazanılacak ücretinde yükselmesinı sağlar. Üyelerden bazıları şarkı sayısı amacıyla 12 $ aldıkları şeklinde yorumlar yaparlar.

Playlist Push üyeleri ilaveten sitede yer alan şarkıları indirme olanağı da bulabilirler. Bu da beğendikleri müzikleri her vakit dinleme imkânına sahip olmalarını sağlar.

Şarkılara Not Vererek Para Kazanmak

Müzik dinleyerek para kazanmayı isteyen bireylerin tercih edecekleri yollardan birisi şarkılara not vermektir. Müzik üstüne hazırlanmış olan internet siteleri üyelerinden dinledikleri yeni ya da eski şarkılara not vermelerini isterler. Verilen notlar karşılığında ise puan ya da para kazandırırlar.

Bu sayede site idaresi siteye eklenen yeni şarkıların beğenilmesi hususu ile ilgili bilgi sahibi olur. Şarkılara not verme prosedürünü ise her bireyin yapması olası değildir. Siteler ödeme hususu ile ilgili zorluk yaşamamak adına üyelik isterler. Üyelik prosedürünü gerçekleştiren şahıslar dinledikleri şarkılara not vermelerinin sonrasında ödeme alma imkânına ulaşabilirler.
Şarkılara not sunarak para kazanmanın olası bulunduğu internet siteleri ise şunlardan oluşur; Hit Predictor, Music Xray, Slice The Pie, Welocalize ve Earnably gibi sitelerdir. Bu sitelerin şarkı başına ödediği ücret değişiklık gösterir.

Müzik Gruplarına Katılarak Para Kazanmak

Müzik dinlemek hedefiyla para kazanmak isteyenlerin müzik kümelerina katılmaları olasıdür. Bu müzik kümeleri müzik siteleri ortamında hazırlanmış olan takımlardır. Bu takımlara katılarak müzik ile ilgili muhabbet edilir.
Muhabbete katılanlara ise site doğrulusunda ödeme yapılır. Müzik kümelerina katılmak isteyen bireylerin ise sitelere üye olması ve katılmak amacıyla bir müzik grubu belirlemesi lazım olur.

Pop, caz, classic ya da arabesk gibi değişik türlerde olan müzik kümelerinda moderatörler çalışır. Bu moderatörler doğrulusunda takım üyelerine detaylı sorular yöneltilir ve bu suallere yanıt verilerek muhabbet ortamı oluşturulur.
Gruplara katılan şahıslar verdiği bir şarkı üstüne soruları yanıtlandırırlar. Müzik cinsinin namacıyla sevildiği, şarkıyı seslendiren sanatçının başarılı olup olmadığı, şarkının yenilik içerip içermediği ve şarkının ne anlattığı gibi sorular yanıtlanan sorulardan bazılarıdır.

Şarkı Sözleri Yazarak Para Kazanmak

Dinlediği şarkıların sözlerini yazabilecek sürat ve beceriye sahip olan bireylerin şarkı sözü aratarak para kazanmaları olasıdür. Bunun amacıyla kullanabilecekleri Welocalize programsını kullanabilirler.

Bu program İphone cihazlar amacıyla hazırlanmış bir programdır ve İphone cihazlara indirilerek müzik dinlenmesini sağlar. Bu program üstünden müzik dinleyen şahıslar dinledikleri şarkıların sözlerini yazabilirler. Yazdıkları şarkı başına 4$ tutarında ödeme alırlar. Gün içersinde yazdıkları şarkı sözü sayısınin yükselmesi alacakları ücretin yükselmesine yardımcı olur.

Müzik Arası Reklamları İzleyerek Para Kazanmak

Web siteleri üstünden müzik dinlemek isteyen şahıslar reklamlarla karşılaşırlar. Bu reklamları kapatmadan izlemeleri para kazanmalarına yardımcı olur. Fakat bunun amacıyla bireylerin reklam izleyen üyelerine gelir yayınlayan siteleri tercih etmesi lazım olur.
Reklam izleyerek gelir kazanma olanağı veren sitelerden en muhimi Radio Earn sitesidir. Bu site insanlara çevrimiçi radyo dinleme olanağı sunar. Üyeler radyo dinleme sırasında reklamlarla karşılaşırlar ve bu reklamları kapatmayıp izleyerek radyo dinleme vakitınin yükselmesine sağlayabilirler.

Radyo dinleme vakitı 15 dakikaya ulaştığında üyeler 1 dolar kazanç elde ederler. Dinleme vakitınin daha çok olması ise ücretin artış sağlamasına yardımcı olur. Alt limite ulaşan şahıslar ise EFT ve Paypal vasıtasıyla ödemelerini alabilirler.

Müzik İncelemesi Yazarak Para Kazanmak

Şarkı sözü yazmanın yanı sıra müzik araştırması aratarak da para kazanmak olasıdür. Müzik araştırması gerçekleştirme amacıyla söz hususu şarkıyı ya da müziği dinlemek lazım olur. Dinleme yapan şahıslar dinledikleri müziği değişik açılardan ele alarak araştırma yazısı hazırlardır.

Yaptıkları araştırma yazısını göndermelerinin sonrasında dolar üstünden ödeme yapılır. Müzik araştırması ile para kazandıran sitelerin ödeme amacıyla 3-5 müzik araştırması sınırı da vardır. Bunun amacıyla üyelerin araştırma sayısına ulaşmaları lazım olur. Hem de ödeme alabilmek amacıyla araştırmanın tespit edilen vakit ortamında yapılması şarttır.

Müzik araştırmasıyle para kazanmak isteyen bireylerin tercih edebilecekleri internet siteleri ise Slice The Pie ve Hit Predictor adlı internet siteleridir. Bu sitelerde müzik araştırması gerçekleştirme isteyen bireylerin müzik kulağının ilerlemiş olması ve dinlediği müziği duygu ve form gibi yönlerden inceleyebilecek olması lazım olur.

Müzik Listesi Hazırlayarak Para Kazanmak

Web siteleri yanı sıra mobil programları kullanarak da para kazanmak olasıdür. Müzik üstüne tasarlanmış mobil programları kullanan şahıslar hazırlamış oldukları müzik listelerinin dinlenmesini sağlayarak gelir elde edebilirler. Müzik listesi hazırlayarak para kazanılabilecek programlardan en vakitgelen tercih edileni Nielsen adlı programdır.

Nieslen programsını mobil cihazlarına indiren şahıslar programın müzik listelerine ulaşmasına izin verirler. Uygulama doğrulusunda kullanıcının hangi müzik cinsini tercih ettiği, kullandığı başka müzik programları ve müzik dinleme arasında tercih ettiği reklam izlemeleri incelenir.

Bu araştırmalar amacıyla kullanıcı onay verdiğinden kazanç sağlaması da olası olur. Fakat Nielsen yardımıyla elde edilebilecek kazanç yüksek değildir. Yıllık kazan 50 $ seviyesinde olabilmektedir.

Müzik Dinleyerek Para Kazanma Uygulamaları

İnsanlar müzik bünyesinde hazırlanmış internet sayfaları yanı sıra müzik programlarını kullanarak da para kazanma olanağı sağlarlar.

Android ve İOS işletim sistemi amacıyla tasarlanmış müzik programlarını indirmeleri ve program üstünden şarkı dinlemeleri olası olur. Para kazanmayı sağlayacak mobil müzik programları arasında ise Current.us ve Nielsen gibi programlar vardır.

Current.us adlı mobil program İos ya da Android cihazlara basit bir şekilde indirilebilir. Uygulamada aktif olma vakitı para kazanmayı da yanında getirir. Uygulamada yer alan müziklerin dinlenmesi, anketlere katılınması ve radyo istasyonlarına katılmak para kazanmayı sağlar. Üyelerin aktifliğine bağlı olarak 600 $ üst limitinde kazanç sağladıkları gerçekleştirdikleri yorumlarda yer alır.

Müzik Anketleri Doldurarak Para Kazanmak

Web siteleri üyelerine sundukları müzik anketleri üstünden para kazanma üstünlüğü sunar. Hazırlanan anketler değişik şarkılar ve sanatçıları sahibi olan anketlerdir. Bu anketlere katılmak isteyen bireylerin geniş müzik dinleme geçmişinin olması lazım olur. Bu sayede anketleri doğru şekilde doldurabilirler.

Bazı sitelerde anket doldurmak amacıyla evvelce müziklerin dinlenmesi de gerekebilir. Müzik anketleri doldurarak para kazanılmasını gerçekleştiren sitelerden bazıları ise şunlardır; Survey Junkie, Pinecone Research, LifePoints ve Swagbuck adlı sitelerdir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. 

Related Posts

Hiç yorum yok