Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Brezilya Başkanına Halk Katil, İşini Düzgün Yap Diye Tepki Gösterdi

Brezilya Dünya'da en fazla salgından etkilenen 2. Ülkesi konumunda bulunuyor. Son verilere göre covid-19 nedeniyle 367 Bin insan hastalandı ve 23 Bine yakın insan da yaşamını yitirdi.Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro Akşam yemek almaya çıktı ve vatandaşlarının ağır eleştirilerine maruz kaldı.

Brezilya Başkanına Halk Katil, İşini Düzgün Yap Diye Tepki Gösterdi

Bolsonaro'ya bazı vatandaşları tarafından 'katil' ve 'Düzgün Yap' diye protesto edildi. Devlet Başkanı salgını ciddiye almamasıyla ağır eleştirilere maruz kalıyor. Salgına karşı tutumu nedeniyle ülkede 1 ay içerisinde 2 Sağlık bakanı istifa etti.

Jair Bolsonaro'yu vatandaşlarının üçte biri destekliyor. Akşam saatlerinde Sosisli veya kola almaya çıkan Devlet başkanını destekçileri tarafında 'Efsane' diye seslenirken Başkanın tutumundan memnun olmayanlar ise 'katil' ve 'Düzgün Yap' ağır ithamlarda bulunuldu.

Ülkedeki durumlar kötü olmasına rağmen kayıtsız kalan başkanı muhalefette ağır şekilde eleştiriyor. Costa "Bir salgının ortasındayız. İnsanlar dolu hastanelerde ölüyor ve onun tek bir gözyaşı döktüğünü görmüyorsun. Pişmanlık duymuyor." açıklamasında bulundu.

Devlet Başkanına Tepki Videosu


Brezilya'da Salgın Son Verileri


Ülkede Son verilere göre 367,906 hastalandı, ölüm oranı ise 22,965 ve aktif hasta sayısı 195,030 kişi ile dünyada en fazla covid-19 etkilenen ülkesi oldu. Salgından Devlet Başkanı Bolsonaro sorumlu tutuluyor.

Başkan hakkında yakın zamanda soruşturma bile açılmış ve Bolsonaro telefonuna el konulmuştu. Brezilya ile komşu ülkeler Bolsonaro salgına karşı tutumundan memnun değil ayrıca ABD ise ülkede vaka sayılarının çok hızlı artmasıyla beraber Brezilya'ya seyahat yasağı getirdi.

Ülke kışa doğru ilerliyor ve Brezilya'da covid-19 nedeniyle felaket yaşanabilir. Hastaneler kapasitesinin üstüne ve dolu durumda hizmet vermeye çalşıyor. insanlar evlerinde ölüyor ayrıca ülkede toplu mezarlar dünya gündeminde çok tartışıldı.

Hiç yorum yok