Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Boeing 'Loyal Wingman' İHA Tanıttı

ABD merkezli uçak ve helikopter üreticisi Boeing firması ve Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAAF) ortak girişimi Loyal Wingman adını verdiği insansız hava aracını (İHA) tanıttı.Yapay zeka kullanan saldırı tipi İHA insan kontrolüne neredeyse ihtiyaç duymuyor.

Boeing Loyal Wingman İHA Tanıttı

Boeing ve Avustralya Hava Kuvvetleri ile ortak geliştirdiği yapay zeka kullanan saldırı tipi üç İHA prototipi geliştirilmesi planlanan projede ilk prototip üretildi. Ayrıca Firma, Avustralya'da geliştirilen saldırı tipi insansız hava araçlarını on yıl içinde seri üretime geçebileceğini öngörüyor. Boeing önderliğinde yürütülen proje ilk prototip tamamlanıp Avustralya Hava Kuvvetlerine sunuldu.

Loyal Wingman aracından üç prototip geliştirilmesi planlanan ve ilk prototip bu sene içinde ilk uçuş testlerini gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Boeing firmasında yetkili Shane Arnott tarafından yapışlan açıklamada "On yıl içinde, belki de üretimde biraz daha erken olmasını bekliyoruz." dedi.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, "Bu ülkemiz ve Avustralya savunma yeniliği için gerçekten tarihi bir an" dedi. "Sadık Wingman, Hava Kuvvetlerimizin ülkemizi ve müttefiklerini geleceğe karşı korumak için ihtiyaç duyduğu kritik yetenekleri araştırmak için çok önemli olacak."



Avustralya Hükümeti Loyal Wingman adı verilen İnsansız hava araçlarının geliştirilmesi için 40 milyon dolar yatırım yaptı. ABD projesi olmayan proje Avustralya'nın 50 yıl sonra geliştirdiği ilk uçak projesi olması yönünde önem taşıyor.

Boeing Loyal Wingman İnsansız Hava Aracı Tanıttı

Araç 11,7 metre uzunluğunda ve 3,200 kilometre menzile sahip ayrıca aracın burnu çeşitli görev ve yükler için hızla değiştirebilir. Avustralya geliştirilen araç 2. Dünya Savaşından sonra ülkede geliştirilen ilk uçak ve Boeing firmasının Abd dışında geliştirdiği en büyük yatırım olarak görülüyor.

Hiç yorum yok