Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Afganistan'da Hastaneye Saldırı 2'si Bebek 13 Kişi Öldü

Afganistan'da Hastaneye Saldırı 2'si Bebek 13 Kişi Öldü

Afganistan'ın Kabil'deki Dasht-e-Barchi bölgesinde bombalı ve silahlı saldırı düzenlenen saldırıda ölenlerin 2'si bebek 13 kişi öldü.

Kabil'deki sınır tanımayan doktorların görev yaptığı silahlı bir grup doğumhaneye saldırdı. Hastane güvenlik güçleri yardımıyla anne ve bebekler tahliye ediliyor.

Sınır tanımayan doktorların görev yaptığı Kabil'deki Dasht-e-Barchi bölgesinde silahlı bir grup saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırı 2 patlamanın gerçekleşmesinden sonra silah sesleri duyuldu.

Saldırının amacı sağlık bakan yardımcısı olabileceği düşünülen saldırıda intihar bombacısı doğum servisine saldırıda bulundu.Hastanede tahliyeler başladı. Güvenlik güçleri hastaları tahliye ettiğini ve yeni doğan bebekleri kollarında taşıdığını görülüyor.

Saldırı düzenlenen hastanenin kapasitesi 50 kişilik ve Şii'lerin yoğun yaşadığı bir alanda bulunuyor.

Afganistan İçişleri Bakanı Sözcüsü Tariq Aryan'ın, olaya ilgili yapmış olduğu açıklamasında ikisi bebek 13 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Taliban, düzenlenen saldırıyla ilgilerinin olmadığını açıkladı. Yapılan saldırıyı üstlenen olmadı. Afganistan'da ikinci bir saldırı gerçekleşti bir komutanın cenaze töreninde bombalı saldırı düzenlendi.

Hiç yorum yok