Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Kurulumu

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Kurulumu

Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Kurulumu Bazı Siteleri ziyaret ederken karşınıza çıkan istek kutuları sitenize eklemenize yardımcı olmaya ve web sitenize gelen ziyaretçileri sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlamanıza yardımcı olan Push Notification (Anlık Bildirim) kurulumunu anlatacağız. Wordpress,Blogger, Wix Gibi Sitelerde Kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Çalışıyor


 Ziyaretçilerinize "Sitemizdeki önemli gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?" veya "Kampanyalardan anında haberdar olmak ister misiniz?" gibi mesajları içeren abonelik istekleri göstermenize ve onay verenlere anlık bildirim göndererek sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz

Bir çok sitede görmüşsünüzdür web sitelerinde mutlaka olması gereken uygulama Facebook, Linkedin ve haber sitelerinde genellikle bulunuyor. Anlık bildirimler almak isteyenlere web tarayıcı diğer adıyla browser üzerinden bildirim göndermenize yarar. Akıllı telefonlarda alışkın olduğumuz push notification sistemini tarayıcı üzerinden çalışan hali denilebilir.

Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara belli bir süre içinde ziyaretçiye pop-up pencerede "Web sitemizden … için bildirim almak ister misiniz?" gibi bir soru yöneltir.

Ziyaretçi pop-up açılan penceredeki bildirimi kabul eder ise siteniz Anlık bildirim sistemine abone olur.

Web Site yöneticileri Push Notification (Anlık Bildirim) sistemine abone olan üyelere istenilen bir zamanda bildirim göndererek ziyaretçiyi tekrar siteyi ziyaret etmesini sağlar. Wordpress,Blogger gibi hazır cms sistemlerinde kurulumu yapılabilir bu uygulama basit adımlarla anlattık herkes sitesine kurabilir uygulamayı.


Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Siteye Ekleme


Web Site töneticileri ücretsiz olarak faydalanacakları sistemi sitesine eklemek için ilk önce OneSignal Siyesini ziyaret ederek ücretsiz kayıt olup bir üyelik oluşturmalısınız. Diğer Adımlarda oldukça basit ancak dil ingilizce olduğundan dolayı resimli olarak Push Notification (Anlık Bildirim) Nasıl Kurumu anlatacağız.

Birinci Adım Ücretsiz Üyelik Oluşturmak. OneSignal Sitesini Ziyaret Edin. Start For Free butonuna tıklayın ve üyeliğinizi oluşturun kolay üyelik seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Üye Olma


İkinci Adımda Bildirim oluşturmak için New app/web site tıklayın.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Uygulama oluşturma

Üçüncü adımla uygulamaya isim vermek ve web push alanını seçmek son olarak Next diyerek sonraki adıma geçmek.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Kurulumu

Dördüncü Aşamada Hangi Cms sistemini kullanıyor iseniz ona uygun oluşturmak için gölümlere gitmeniz Wordpress, Blogger, Shopify, Wix Gibi platformlar için gerekli alanı seçin.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Platform

4. Adımda uygun alanı seçtikten sonra açılacak alanda uygun sistemi seçin.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Platform Seçimi

Beşinci Adımda uygun site yapınızı seçtikten sonra Sitenizi Tanımlama Adımlarına Geçiyoruz.Web Push Notification (Anlık Bildirim)  eklemek istediğiniz sitenizin adı, site url,görülmesini istediğiniz logo veya icon seçimi ve en son bir etiket ekleyiniz.

Ücretsiz Wep Push Notification (Anlık Bildirim) Site Tanımlama

Altıncı adımda sitenizde görülecek Anlık Bildirim alanını yapılandırmalısınız.

Push Notification (Anlık Bildirim) Yapılandırma

6. adımda düzenleme bölümüne tıklayın ve yeni açılacak alnı kendinize göre değiştirin. Bazı Alanlar ingilizce siz bu alanları görülmesini istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.


Yedinci Adımda katılanlara Push Notification (Anlık Bildirim) ayarlarınızı yapılandırmalısınız.

Wep Push Notification (Anlık Bildirim) hoş geldin Alanı

Diğer Bir Alan Gelişmiş Ayarlar bu ayarları da yapılandırabilirsiniz. SonAdım Tüm ayarları kayıt etmek ve kayıt ettikten sonra sitenize eklemeniz için koda verilecek bu kodları sitenizin Head Head Tagları arasına ekleyiniz. Kurulumu doğru yapmış iseniz sitenizde Ücretsiz Web Push Notification (Anlık Bildirim) Nasıl Kurulur adımlarını uygun olarak yapanlar Sitelerinde 20 saniye içinde bildirim görülecektir.


Hiç yorum yok