Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Kim Jong-Un Kız Kardeşi İlk Kadın Diktatör Olabilir?

Kim Jong-Un Ölümü İlk Kadın Diktatörü Yaratabilir

Kim Jong-Un Kız Kardeşi İlk Kadın Diktatör Olabilir? Kim Jong-Un kardeşi Kim Yo-jong kardeşinin yerine geçebilecek en güçlü adaylardan biri konumunda bulunuyor.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong tahta geçmesi durumunda dünyanın ilk kadın Diktatörü olarak tarihe geçecek. Kuzey Kore liderinin bir varisi bulunmaması durumunda tahta geçebilecek Kim'in kız kardeşi en güçlü halefi durumun da bulunuyor.

Kim Jong-Un hakkında çıkan iddialar ne kadar gerçekçi bilinmiyor çeşitli kaynaklardan öldüğüne dair bilgiler paylaşsa da dünyanın en kapalı ülkesinden bilgi edinebilmek pek kolay değil. En son çıkan haberlere göre Çin oluşturduğu bir sağlık ekibini Kuzey Kore liderinin sağlık durumunu kontrol ve yardımcı olması için gönderdiği yönünde buda Kim'in Sağlığında bir problem olduğu ancak hala yaşadığına dair bir belirti olabilir.

İlk Kadın Diktatörü olabilecek Kim Jong-Un kız kardeşi Kim Yo-jong kimdir? Nasıl Bir kişiliği var? Hintli Ünlü bir yönetmen tarafından yapılan bir iddia da Kim'in Kız Kardeşinin abisinden daha zalim olduğu yönünde Twitter üzerinden bir açıklama da bulundu

Ram Gopal Varma Attığı Tweette  "Söylentilere göre Kim Jong Un ölecek ve kız kardeşi yönetimi devralacak. Ama ondan daha acımasız olduklarını duyuyorlar.İyi haber şu ki, dünya ilk kez bir kadın Diktatör alacak. James Bond sonunda gerçekleşecek." diye söyledi.

İlk kadın diktatöre tanık olabilecek miyiz? 2020 yılı dünyayı kasıp kavuran salgın hastalıktan sonra bu olay gerçekleşir mi bilinmez ama 2020 yılı gerçekten tuhaf olaylara tanık olacak gibi duruyor.

Kim Jong-Un Kız Kardeşi İlk Kadın Diktatörü Yaratabilir

Kim Yo-jong Kimdir? Kim Yo-jong Nasıl Biridir?


Kuzey Kore Liderinin kız kardeşi 26 Eylül 1988 yılında doğan Kim Yo-jong Siyasi Büro yedek üyesi ve Kore İşçi Partisinin Tanıtım ve Enformasyon bölümü başkan yardımcısıdır.

Abisi kim İle Yakın ilişkileri bulunuyor. Ayrıca askeri üniversitede öğrenim ve bilgisayar bilimi eğitimi almış olabilir. 2010 yılında ilk kez bir fotoğraf karesinde görülen kız kardeş Kim bir kaç kez merkezi yetkililerin cenaze törenlerinde görülmüş ancak kim olduğu bilinmiyordu. Kendisi hakkında ilk resmi bilgi 9 Mart 2014 Kardeşine oy verip ona eşlik ederken ve Kim Yo-jong, KİP Merkez Komitesinin "üst düzey yetkilisi" olarak tanımlandı.

Kardeşi hastalandığında 2014 yılında ülke yönetimini devredildiği ve Eski Koreli Sığınmacı bir Diplomat tarafından Thae Yong-ho, 2017 yılında Kim Yo-jong hakkında verdiği bilgiye göre Kuzey Kore'deki önemli etkinlikleri düzenlediğini belirtmiştir.

Kız Kardeş Kim ABD Tarafından insan hakları ihlalleri nedeniyle yaptırımlar listesinde bulunan Koreli 7 üst düzey yetkili arasındadır

Abd tarafından yaptırım kararlarına "yargısız infazlar, zorla kaybetmeler, keyfi tutuklama ve gözaltı, zorla çalıştırma ve işkence yapmaya devam etmeler. Bu istismarların birçoğu, zulüm ve sansüre maruz kalanların çocukları ve aile üyeleri de dahil olmak üzere tahmini 80.000 ila 120.000 kişinin gözaltına alındığı siyasi hapishane kamplarında işleniyor." sebep gösteriliyor.

Kim Ailesinde Güney Kore'yi Ziyaret eden ilk kişi ve 2015 yılında hükümet yetkilisi Choe Ryong-hae'nin ikinci oğlu Choe Song ile evlendiği bildirildi.

Kuzey Kore Uzmanı tarafından "Bayan Kim kardeşi veya babası veya dedesi bile daha zalim olacağına tamamen mümkündür" açıklaması yapmıştır.

Kuzey Kore'de propaganda ve gizli polis teşkilatlarda yetkili Kim Yo-jong ülke yönetiminde etkili olduğu söyleniyor. Kim Yo-jong ilk kadın diktatör olma unvanı kazanır mı bilinmez ama ülke yönetiminde yetkili olması Kuzey Kore'nin yeni lideri olmasında etkili rol oynayabilir.

Hiç yorum yok