Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Sokağa Çıkma Yasağı Kimleri Kapsıyor

Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı 2020 Kimleri Kapsıyor

Türkiye'de Sokağa Çıkma Yasağı 2020 Kimleri Kapsıyor ? Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı geldi mi? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Açıklamasında Cumhurbaşkanının Canlı konuşma yapacağını duyurması sonrası tüm gözler Cumhurbaşkanı konuşmasına kitlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bilim Kurulu Toplantısından sonra Yeni Tedbirleri yürürlüğe konulduğunu ve bu tedbirler doğrultusunda Sokağa çıkma kapsamının genişletildiği anlaşılan konuşmasında 65 Yaş Üstü yaşlılara gibi 20 Yaş altı gençlere de sokağa çıkma yasağı getirildi.

Sokağa çıkma yasağı kaç yaşına kadar; 20 Yaş Altı Ve 65 Yaş Üstü Tüm Vatandaşlara sokağa çıkma yasağı bulunmaktadır. 1 Ocak 2000 ve üstü doğumlu gençleri kapsayan yeni Sokağa çıkma yasağı uygulamaya konuldu. Sokağa Çıkamayacaklar 20 Yaş Altı Gençler ve 65 Yaş üstü yaşlılardır.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni tedbirleride uygulamay konulduğunu ilan etti. 30 Büyük şehir araç giriş ve çıkışına kapatıldı. Zorunlu araç giriş çıkışı haricinde araç giriş çıkışı yapılamayacak bu şehirlerde 15 Gün uygulanacak gerekli görülmesi durumunda uzatılabilecek.

15 Gün sürecek sokağa çıkma yasağı;

1 Ocak 2000 ve sonrasında doğanlara (20 yaş ve altı) sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
Pazar yerleri ve toplu alanlar gibi alanlarda herkesin maske takması zorunluğu getirildi.
30 Büyük Şehire giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Daha Öncesinde Devam Eden 65 Yaş üstü kişiler İçin sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.

Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Ne Kadar? 

Sokağa Çıkma Yasağı ihlal edenler, ihlal ve kabahatler kanunu kapsamında kanunun ilgili maddesince ceza miktarı 392 lira para cezasıdır.

Türkiye'de Araç Giriş Çıkışına Kapatılan Şehirler 30 Büyük Şehir Listesi;

Hiç yorum yok