Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Oxford Üniversitesi Covid-19 Aşısı Eylül Ayında Kullanılabilir

Oxford Üniversitesi Covid-19 Aşısı Eylül Ayında Kullanılabilir

Dünya Covid-19 salgını içi aşı geliştirme yarışına girdi ancak Oxford Üniversitesi aşı için diğerlerinin çok ötesinde hayvan deneylerinin başarılı geçtiği ve insan deneylerinin sürdüğü koronavirüs aşısı Eylül ayına kadar kullanıma sunulabilir.

Oxford Üniversitesi Bilim Adamlarının geliştirdiği aşı Hindistan'da bulunan dünyanın en büyük ilaç üreticisi tarafından Mayıs ayından itibaren Milyonlarca Oxford aşısı üretmeye başlayacak.

Oxford Üniversitesi Aşı için kendilerinden emin olduklarını söylüyor.

Aşı Hayvan Deneylerinde Başarılı

İnsana DNA'sına en yakın hayvan olarak maymunlarda yapılan aşı deneyleri başarılı sonuçlar veriyor. Enfekte 30 maymunda yapılan deneyde aşı enjekte edilen 6 maymunun sağlıklı kaldığını açıkladılar.

İnsanlar Üzerinde Deneyler Devam Ediyor

Oxford Üniversitesi araştırmacıları sadece hayvanlarda deney yapmadıklarını ayrıca insanlar üzerinden de deney yaptıklarını Ay sonuna kadar 6 Bin insan üzerinde test gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.

Oxford Üniversitesi aşı profesörü Sarah Gilbert, "Kişisel olarak, bu aşı hakkında yüksek derecede güvenim var, çünkü daha önce kullandığım teknoloji," açıklamasında bulundu.Üniversite COVID-19 virüsüne benzer çalışmalar yaptıklarını bu yüzden hızlı olduklarını açıkladılar.

Milyonlarca Doz Aşı Üretilmeye Başlandı

Klinik çalışmaların devam ettiği aşı geliştirme ve deneme süreci devam ederken dünyanın en büyük  Hindistan'lı ilaç üreticisi dağıtım için dozları toplu olarak üretmeye karar vermiş ve yıl sonuna kadar 60 milyon doza kadar aşı üretmeyi planladığını söyledi.

Şirket Covid-19 Aşısının hayvan deneylerinde başarılı olması ve insan deneylerine başlamasından sonra aşı üretme kararı aldı.

Oxford Üniversitesi Bilim Adamları New York Times'e verdikleri röportajda "Bu, SARS-CoV-2 virüsünün enfeksiyon yolunda önemli bir rol oynayan başak glikoprotein adı verilen COVID-19 virüsünden (SARS-CoV-2) protein yapan genlerle birleştirildi" açıklamasında bulundular.

Oxford Aşısına "ChAdOx1 nCoV-19" ismi verildi.Hindistan milyarderi Cyrus Poonawalla Covid-19 Aşısı başarılı olursa önümüdeki yıl 400 Milyon doz Oxford aşısı 2 üretim tesisinde üretmeyi hedefliyor. Aşının 1000 rupi (95 Lira) olacağı ve hükümetlerin vatandaşlarına ücretsiz vereceklerini dile getirdi.

Hiç yorum yok