Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Filyasyon Nedir? Filyasyon Çalışması Nasıl Yapılır?

Filyasyon Nedir

Filyasyon sağlık Bakanı Fahrettin Koca Canlı yayında açıklamasından sonra merak konusu oldu. Filyasyon Bulaşıcı hastalıklar ile mücadele etmede ve hastalığın kaynağını bulmada önemli rol oynar.

Filyasyon: Saha incelemesi olarak da adlandırılan Filyasyon Bulaşıcı hastalığın hangi sebeplerden kaynaklandığını bulaşıcı hastalığın kaynağını tespit etme ve arama çalışmasına Filyasyon denir. Hastalığın kaynağını tespit ve önlemede oldukça önemlidir.

Filyasyon ne demek kısaca kaynak arama çalışması da denilebilir. Filyasyon çalışması riskin devam edilip edilmediği ve diğer insanlar için risk oluşturup oluşturmadığı konusunda yapılan Saha incelemesidir. Filyasyon tıp alanında kullanılan bir terim tıpta saha incelemesi denilebilir.

Filyasyon neden önemlidir. Bulaşıcı hastalığın kaynağın ve etkenin tespit edilmesi hastanın tems ettiği kişileri de koruma ve kontrol edilmesi açısından önemlidir.

Filyasyon Çalışması Nasıl Yapılır : Bulaşıcı hastalığın tespit edilmesi durumunda hastanın temas kurduğu kişilere, gezdiği yer ve yerlerde vakanın önlenmesi için temas kurulan kişilerde hastalığın yayılmaması için önlemlerin alınması için son derece önemlidir.

Hiç yorum yok