Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 Yılı Maaşı Ne Kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan salgından dolayı telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında salgın sebebi ile Milli Dayanışma Günü ilan etti Biz Bize Yeteriz Türkiyem yardım kampanyasına 7 aylık maaşını bağışladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 aylık maaş bağışlaması 2020 Yılı Cumhurbaşkan Maaşı ne kadar olduğu merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı 2020 Yılı Maaşı 81 bin 250 lira olan maaşı 2019 Yılında 74 Bin 500 lira iken yüzde 9 oranında zam yapılması neticesinde Recep Tayyip Erdoğan Maaşı 81 bin 250 lira oldu. Cumhurbaşkanının 7 aylık bağışı ise 568 bin 750 liradır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başlatmış olduğu kampanyaya bakanlardan da destek geldi. Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasına bakanlar tarafından 3 ay ile 6 ay arasında değişen maaşlarını kampanyaya destek amaçlı bağışladılar. Bakanların aldığı olduğu maaş 25 bin lira düzeyinde Cumhurbaşkanı ve bakanların kampanyaya desteği sayesinde 5 milyon 200 bin lira yardım toplanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmış olduğu kampanyaya destek olmak isteyenler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının açmış olduğu iban hesabına veya kısa mesajla destek verebilecek. Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasına Milletvekili, Ak parti teşkilatı ve Belediye Başkanlarından destek istedi.

Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanının başlatmış olduğu Biz Bize Yeteriz Kampanyasına 5 aylık maaşını bağışlayarak kampanyaya destek verdi. Devlet Bahçeli Milletvekili ve emekli millet vekili olması neticesinde kampanyaya 170 Bin lira destek vermiş oldu. Milletvekili maaşı 25 Bin Lira iken emekli millet vekili maaşı 9 Bin Lira 2020 Yılı maaş tutarlarıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlatmış olduğu kampanya Sosyal medyada bir kesim tarafından destek bulur iken bir kesim tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Kampanyaya destek verenler #bizbizeyeteriz tagı altında destek olmaya çalıştı kampanyayı eleştirenler ise #zırnıkyok eleştirdiler.

Finans, Kobi, Öğrenci,Sağlık Çalışanı ve ihtiyaç sahipleri için bir çok konuda yardım ve destek olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanının konuşmasını resmi siteden erişebilirsiniz.


Hiç yorum yok