Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Adsense Para Kazanma Adsense Onaylatma Nasıl Yapılır?

Adsense Para Kazanma Adsense Onaylatma Nasıl Yapılır?

Adsense Para Kazanma Google Adsense Onayı Nasıl Alınır? Google Adsense Nedir? Adsense Başvuru Şartları, Koşulları ve Gerekenler Nelerdir? Adsense Kaydolmadan Önce Neler Yapılmalı? Adsense Onay İçin Neler Gerekli, Nerelerde Hata Yaptığınızı Bularak Kolay Adsense Onayı Alabilirsiniz

Sitenizi Adsense kayıt yapmadan önce Google Adsense hakkında bilgi sahibi olun. .Siteniz Adsense Başvuru koşulları, şartlarını sağlamış olmalı. Adsense bizden tam olarak ne istediğini net bir şekilde söylememektedir. Bu yazı adsense kayıt için kolay reklam onayı almanıza yardımcı olacaktır.

Google Adsense Nedir? Adsense Nasıl Çalışır?

Adsense yayıncılar ve içerik üreticileri için sitelerine veya bloglarına gelen ziyaretçilere reklam gösterimi sağlayarak yayıncılar ve içerik üreticilerinin para kazanmasını sağlayan ücretsiz, kolay.ve güvenilir google ait reklam servisidir.

Adsense, Adwords reklamlarını sitenizde yayınlayarak ziyaretçilerinize uygun reklam gösterimi sağlayan reklam servisi. Google reklam servisleri arasında En fazla bilineni Adsense. Diğer reklam servisleri DoubleClick ve Mobil uygulamalar için Admob reklam servisleri de bulunmaktadır.

Sitenizde reklam gösterimi yaparak para kazanmak güzel ve ücretsiz bir yolu olan Adsense 2 milyon kişi kullanıyor. Adsense politikaları uygun sitelere reklam onayı verir. Google ve Adwords ne olduğunu bilmeniz gereklidir.

Google Nedir? 

Google dünyanın en çok kullanılan arama motorudur. Kullanıcılarına aradıkları terim veya bilgi hakkında en iyi içeriği göstermeye çalışıyor. Google sadece bir arama motoru değildir. Google Global bir şirket Android, Google Arama, YouTube, Google Reklamları, Google Apps ve Google Haritalar gibi servislerinin yanında yapay zeka, kendi kendine giden arabalar ve ücretsiz internet gibi pek çok alanda faaliyet gösteriyor.

Adwords Nedir?

Google Adwords yeni adıyla Google ads reklam verenlerin reklamlarını doğru kitleye ulaşmasını sağlamaya çalışan google bağlı reklam servisidir. Google Ads reklam verenlerin reklamlarını arama yapan veya sitenizi ziyaret eden ziyaretçilere en uygun reklamı göstermeye çalışarak reklam verenin ürün veya hizmeti satmasına yardımcı olmasını sağlar.

Google Adsense Ne İstiyor?

Google Ads (Adwords) ve Google Aramaları kullanıcısına en iyi hizmeti sağlamaya çalışıyor. Google Ads (Adwords) ve Google'ı bilmeden Adsense reklam onayı için sizden tam olarak ne istendiğini anlayamazsınız.

Google aramalar, arama yapanlar için ücretsiz bir servis google arama yapanlara reklam göstererek gelir elde ediyor. Arama yaptığınız zaman üstte, yanda ve alt taraflarda reklamları görmüşsünüzdür.
Burada gösterilen reklamlar google adwords tarafından yayınlanan reklamlardır. Aramalarda gösterilen tüm reklam gelirleri google kalır.

Google Adsense burada devreye giriyor. Google içerik üreticisi değil bir arama motoru ve arama motoru olarak arama yapanlara en alakalı içeriği göstermeye çalışıyor. Adsense başvurusu yapanlardan tam olarak bunu istiyor arama yapanlara ilgi çekici,kaliteli ve özgün içerikler sunmamızı istiyor..

Reklam verenler ürün veya hizmetlerini satmak için reklam verir. Hiçbir reklam veren kendilerini kötü gösterecek veya itibarları zedeleyecek bir yerde reklamlarının yayınlanmasını istemez. Bunlar Ana Hatları googlenin bizden istedikleridir.


Adsense Başvuru Şartları Nelerdir?

1- İçerikleriniz Özgün, Kaliteli ve Belirli bir kitleye hitap etmelidir.

İçerikler özgün, Kaliteli ve sitenize trafik sağlayabilmelidir. Bir yerden içerikleri kopyalamanız, belirli bir bölümünü değiştirmeniz veya çeviri ile içerik üretmek google adsense politikaları uymadığı için sitenizi kabul etmez.

2- Siteniz Politikalara Uygun Mu?

Google Adsense Katı Politikaları ile oldukça seçici ve bu google için oldukça önemli bir konudur. Yasal reklam verenler bu politikalara uymayanlara reklam gösterimi yapılmasını istemez.Aşağıdaki siteler adsense başvuruları kabul edilmez.
  • Adult içerik
  • Tehdit ve zarar vermeye yönelik içerikler
  • Kişiye veya topluluğa karşı taciz ve nefret söylemleri
  • Irkçılık, dini inanış veya cinsel yönelimlere nefret
  • Küfür ifadeleri
  • Kötü amaçlı yazılım
  • İllegal içerikler
  • Uyuşturucu ve uyuşturucuya özendirme
  • Silah ve mühimmat satışı ve kullanıma özendirme

3- 18 Yaşından Büyük Olmalısınız.

Adsense Politikaları gereği 18 yaşın altındakilere Adsense para kazanmaya uygun değildir. 18 Yaşın altındaysanız veli veya ebeveynlerinizden biri adına adsense hesabı alabilirler.

Adsense Onayı Nasıl Alınır? Siteniz Adsense İçin Uygun Mu?

Adsense Başvurusu yapmadan önce sitenizin Adsense başvuru şartlarını karşılıyorsa sitenizin Adsense başvurusu için Adsense uygun olup olmadığını anlamanız için kontrol ediniz..

1- İçerikleriniz Özgün Olmalı

İçerikleriniz özgün olmalı. Bir yerden kopyalayarak, bir içeriğin bir bölümünü değiştirerek veya çeviri kullanarak adsense onayı alamazsınız. Google bu teknikleri artık anlıyor. İçerikleriniz için özgünlük kontrolü yapabileceğiniz siteler var bunları kullanabilirsiniz. İçerikleriniz biri tarafından oluşturmuş veya çok genel bir konu hakkında yazmış iseniz kopya içerik olarak algılayabilir.

2- Makale Sayısı ve İçerik Uzunluğu

Makale sayınız 15 - 20 adet olması idealdir.Oluşturduğunuz makaleler en az 300 kelime ve görsel kullanımı önemli telifli görsel veya özgün olmayan görseller kullanmayın. Ücretsiz görsel sağlayan servisler mevcut bunları kullanabilirsiniz.

3- Sitenizin Güvenilir Olduğunuzu Kanıtlayın

Sitenizde Hakkımızda Sayfayı, İletişim Sayfası, Çerez ve Gizlilik Politikası sayfaları oluşturarak sitenizin güvenilir olduğunu kanıtlayın. Hakkımızda sayfasında amacınız kim olduğunuz hakkında bilgi verebilirsiniz. İletişim Sayfasında ziyaretçilerinizin size ulaşılabilir biri olduğunuzu kanıtlayın. En Önemlisi Gizlilik Politikası oluşturarak ziyaretçilere güvenilir bir site ve kullandığınız kişisel veriler hakkında bilgi verilmeli reklam gösterimi için çerez politikası önemlidir. Bu sayfalar oldukça önemli, sitenizi ziyaret edenlere mobil ve masaüstünde görünür ve ulaşılabilir bir yerde olmalıdır..

4- Sitenizin Trafiği 

Sitenizin Trafiği Organik olarak tabir edilen google aralardan gelen ziyaretçiler çoğunlukta olmalıdır. Google ile çalışacaksanız gelecek vaad eden bir site olmalı belli bir kitleye hitap etmelisiniz trafiğinizin büyük bölümü organik olmalı.

5- Sitenizin Tasarımı

Sitenizin sayfa veya içerik gezinmeleri kolay, mobil uyumlu ve Adsense Reklam yerleşimine olanak tanıyan bir tasarıma sahip olmalı.Temanız da hizalama, işlevsellik ve okunabilirlik önemlidir. Sitenizde kategorileri iyi yapılandırılmalı ve benzer yazılar, son yazılar gibi bölümleri olması önemli. 

6- Google Ürünleri Kullanmak

Adsense başvurusunda siteniz incelenir. Sitenin ne hakkında ve trafiğiniz hakkında google daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlayarak onay almanız daha kolay olur. Google Search Console , Google Analitike sitenizi kayıt ederek başlayabilirsiniz. bu araçlar size siteniz hakkında ve seo eksikleriniz hakkında da bilgi vereceği için önemli google hizmetleridir.

7- Diğer Reklam Servislerini Kaldırın

Google adsense başvuru yapmadan önce farklı reklam servisleri kullanıyor iseniz başvuru süresince diğer reklam ağlarını devre dışı bırakın.

8- Siteniz Seo Uyumlu Olmalı

Sitenizi Seo uyumlu olması sitenize daha fazla trafik ve google adsense sizi denetlerken siteniz hakkında daha pozitif ve sitenizin sürdürülebilir olacağını anlamalarına yardımcı olacaktır. Sitenizin Hızı , indeksleriniz son derece önemli bir kriter inceleme sürecinde yavaş açılan ve gereksiz indeksler olumsuz etki edebilir.

9- Google Adsense Ne Zaman Başvurmalı

Adsense Başvurmadan önce son kontrollerinizi sağladıktan sonra tüm koşulları karşıladığınızı düşünüyorsanız. Başvuru yapmanızda sorun olmayacaktır. Başvuru yapmadan bunlara dikkat ediniz.

1- Sitenizin google aramalarında kaç içeriğinizin indekslenmiş olduğunu kontrol ediniz.Site: siteniz.com şeklinde arama yaparak indekslerinizi kontrol edebilirsiniz.
2-Sitenize erişimlerin tam olduğunu kontrol ediniz.Sitenize www ve www olmadan erişim olmalı.
3- 404 hatalarınız olmamalı. Sitenizde 404 hatalarına sebep olan sayfaları uygun şekilde düzeltmelisiniz.
4- Başka hesabınız olmamalı. Adsense politikaları gereği sadece bir hesaba sahip olabilirsiniz 2. bir hesabınız var ise oradan başvuru yapabilir veya diğer hesaplarınızı iptal edebilirsiniz. Onaylanmış veya onaylanmamış hesaplar adsense hesabı sayılır.
5- Başvuru yapacağınız sitenin adresi adsense ban olup olmadığını kontrol ediniz.
6- Sitenizde Açılır menü olmamalı.
7- Sitenizde belirli periyotlarda sayfa yenileme yapan kodlar olmamalı.
8- Siteniz mobil uyumlu olmalı.
9- Telifli materyaller olmamalı.
10- Kopya içerik veya tekrarlanan içerikler olmamalı.
11- Yönlendirme veya backlink verdiğiniz siteler adsense politikalarına uygun olmalı.
12- Başvuru yapacak kişi adsense politikaları sebebi ile hesabı kapatılmış olmamalı.

Sitenizi kontrol ettiğinizde tüm koşulları sağlıyor iseniz Adsense Onayı Almamanız için herhangi bir sebep yok. Adsense Kayıt ol. Adsense Kayıt işlemi kolay ve basittir. Google adsense hesap açmanız için bir siteye ve google hesabınız olmalı.

Adsenseden Ne kadar Kazanırım

Google Adsense sitenizin içeriği ile alakalı reklam gösterimi sağladığı için içeriklerinizden ne kadar para kazanabileceğiniz konusunda net bir cevap verilemez Finans,Sağlık gibi konularda reklam gösterimlerinden daha fazla para kazandırır. Sitenizin içeriğini fazla para kazandıran sektörler değil hangi konularda içerik üretebileceğiniz konular olmalı. Bilmediğiniz konularda yazmanız kullanıcıların istediği bilgiyi sağlayamadığınız için sitenize gelen ziyaretçilerin sitenizi terk etmesine trafiğinizin düşmesine sebep olacaktır. 

Bilgi sahibi olduğunuz konularda yazmanız size fazla trafik sağlayacağı için gelirleriniz artacaktır. Adsense yayıncılara, reklamı yayınlayan reklam veren tarafından ödenen paranın %68’ini alırlar. %32’lik kısmı ise Google’a kalır.


S.S.S - Sıkça Sorulan Sorular

  • Google Adsense Nedir?

    Google Adsense, Reklam verenlerin Google ürünü olan Google Adwords (Google Ads) aracılığı ile içerik üreticilerin sitelerinde veya youtube videolarında reklam gösterimi sağlayarak içerik üreticilerin para kazanmasına vesile olan Adsense Google ürünüdür.
  • Google Adsense Onayı Nasıl Alınır?

    Google Adsense Onayı alabilmeniz, Sitenizin Adsense politikalarına uygun ve Adsense onayı için gerekli gereksinimleri karşılaması gerekir.
  • Google Adsense Güvenilir mi?

    Google Adsense 2 Milyonun üzerinde kişi kullanmaktadir. Google ürünü olan adsense güvenilirdir. Reklam verenlerin tercihi olan Google Ads aracılığı ile sitenizdeki ziyaretçilere en alakalı reklamı gösterir.
  • Adsense reklamlarından ne kadar kazanabilirim?

    Bu soru hakkında net bir cevap verilemez. Sitenizdeki reklam yerleşimi, ziyaretçi sayısı, sitenin dili ve sitenizdeki içeriğe bağlı olarak değişim gösterir.
  • Kolay Adsense Onayı Nasıl alabilirim?

    Kolay adsense onayı alabilmek ancak adsense politikalarına uygun olmak koşulu ile alınabilir.

Hiç yorum yok