Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Mum Misali

Herkesin bir hikâyesi vardır. Tabi her evinde öyle… Bizim fotoÄŸrafını çektiÄŸimiz, beÄŸendiÄŸimiz, deÄŸerli bulduÄŸumuz evlerin içlerinde kim bilir ne yaÅŸanmışlıklar var. Ä°ÅŸte tam da bu yüzden eski ev fotoÄŸrafları çok hoÅŸuma gider. Hikayesi dışına vurmuÅŸtur sanki. Roman okur gibi kapılırım bakarken.
Birbirlerinin yazgısı olup fakat hiç tanımadan evlenirler. Yokluk var o zamanlar da her şeyi kendin yapmak zorundasın. İlmek ilmek işlersin o taşları bir aile kurmak, başını sokacak bir yuvan olsun diye.
$ads={1}

Giresun/Bulancak/Ezeltere köy yolu 2017
Yaşama sevinci yüksek olan kadınlar evlerini çiçeklerle süsler. Dışına ayrı özenir içine ayrı. Evi için yaşar adeta. Eşine süslenir. Güzel sofralar kurar. Komşularıyla çiçek kokulu çay sohbetleri yapar.
Giresun 2017
Mutlu anılar biriktirirsin bir o kadar da acı… Çocukların olur onlarlar mutlu olursun onlar için tekrar güç toplar ve mücadelene devam edersin. Ä°yi birer birey yetiÅŸtirmek için varını yoÄŸunu koyarsın ortaya. Okutur, iÅŸ güç edindirirsin ve onlar güvercin misali uçar gider…
Giresun / Bulancak/ Ezeltere köyü eski değirmen 2017
Dönersin en baÅŸa… Tabiri caizse kalırsın edi büdü. O taÅŸ evde yorulmuÅŸtur, sende… Ufak tefek tadilatlar ister. Çatı akar önce. Sonra camlardan soÄŸuk gelmeye baÅŸlar. Aslında çoktan geliyordur fakat sen yeni fark edersin. YaÅŸ ilerlemiÅŸtir eskisi gibi deli akmaz kan. Sonra baÄŸ bostan yapıyım oyalanayım dersin gözün kapıdadır torunlar gelse de ÅŸurada oynasa. Bu aÄŸaca salıncak kurarız diye hayaller kurarsın. Fakat o kapı anca bayramlarda çalar. Herkes kendi mücadelesindedir çünkü. Hastalanırsın elden ayaktan düşersin. Evin sana o kadar sadıktır ki oda solar adeta. Eski neÅŸesi kalmaz.

YüreÄŸinde acılar biriktirirsin de mutlu anları katık edersin. YaÅŸananlarla yaÅŸarsın artık. Birileri için çok kıymetlisindir. Senin nefes almanla bile güç bulan insanlar vardır ancak kendine yetemezsin artık. Etrafını aydınlatan o olmazsa karanlıkta kaldığın fakat kendi dibini aydınlatamayan Mum Misali… 
Mum Misali
Giresun/Bulancak 2017

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız..



Hiç yorum yok