Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Virtual Box'a Kali Linux Kurulumu


Kali Linux, Sızma testleri için geliştirilmiş “Debian” tabanlı bir Linux dağıtımıdır. Oldukça hızlı ve birçok yazılımı barındıran Kali Linux, Backtrack 5 R3 işletim sisteminin devamı niteliğindedir. Kali Linux’un oldukça kullanışlı ve her kullanıcıya hitap eden bir yapısı olduğu söylenebilir. Yazılım geliştiricileri, Bilişim güvenliği uzmanları, Ağ yöneticileri dahil birçok alanda çalışma yapanlar için bir test platformudur. Aynı zamanda Adli bilişim çalışmalarında da kullanılır. Kişisel olsun kurumsal olsun herkes için vazgeçilmez bir işletim sistemidir.
Debian : Birçok Linux dağıtımının kaynak olarak komutların kullanıldığı ve orta seviyedeki her Linux kullanıcısının kullanabileceği bir Linux dağıtımıdır.
Videolu Anlatım

Root Yetkisi Verme

Penetration Test
Penetration Test : Herhangi bir sistemde var olan açığı bulmak, olan açığı sömürmek ve raporlamak için kullanılan testlerdir. Bu testleri Penetration Tester denilen kişiler yapmaktadır.

-Siber Güvenlik alanında güçlü tool ve componentlere sahip olan Kali Linux oldukça kullanışlı ve her kullanıcıya hitap eden sade bir arayüze sahiptir. 
-Kali Linux, Backtrack 5 R3 işletim sisteminin devamı niteliğindedir.






Back Track 5 R3
Kali Linux, genellikle test ortamları için kullanılır. Birbirinden farklı toollarıyla hem Yazılım geliştiricilerin hem de Siber Güvenlikçilerin sıklıkla başvurduğu bir dağıtımdır.

Kali Linux
-Kali Linux’da birçok araç root erişimini istemektedir. Kali Linux için root erişimi default olarak gelmektedir.
-Kali Linux, sabit diske kurulabilir. Test ve deneme amaçlı USB Bellek kullanılarak sanal makineye kurulabilir.

Kali Linux Tooling List 
Kali Linux için özelleştirilmiş birbirinden farklı kategoriler ve araçlar bulunmaktadır. Şimdi de bu kategoriler nelermiş onları öğrenelim.

Information Gathering
Vulnerability Analysis
Web Applications
System Services
Maintaining Access
Password Tools
Wireless Attacks
Reverse Engineering
Stress Testing
Hardware Hacking
Sniffing/Spoofing
Exploitation Tools
Forensics
Reporting Tools


Gerekenler
Eğer işlemciniz 64 bit destekliyorsa hem 32 bit hem 64 bit kali linux kurabilirsiniz; fakat işlemciniz 64 bit desteklemiyorsa sadece 32 bit kurulum yapabilirsiniz.

Virtual Box 
TIKLA 

Virtual Box Eklenti Pakedi
TIKLA

Kali Linux Dosyası
TIKLA



Hiç yorum yok