Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Brezilya'da Covid-19 Kaynaklı Felaket Olabilir?

Brezilya'da Covid-19 Kaynaklı Felaket Olabilir?


Güncelleme 21.05.2020 Saat: 01:20
Brezilya Coronavirüsü nedeniyle büyük bir felakete doğru gidebilir. Ülkede 24 saat içerisinde 16,260 yeni Covid-19 vakası ve 1,118 insan yaşamını yitirdi. Yapılan Test Sayısı 735 Bin olan Brezilya'da test edilenlerin üçte birinden daha fazla yeni hasta tespit ediliyor.

Dünyada SARS-CoV-2 kaynaklı hasta sayısı 5 Milyonu ve yaşamını yitiren insan sayısı 325 Bini geçti. Güney Amerika ülkesi Brezilya kış aylarına doğru giderken hükümetin salgın ile mücadele politikası kısıtlamaların olmaması yönündedir.

Brezilya'da son verilere göre yapılan toplam test sayısı 735,224 bugüne kadar tespit edilen korona virüsü hasta sayısı 271,628 ve ülkede yaşanan ölümlü vaka ise 17,971 düzeylerinde bulunurken aktif enfekte insan sayısı 146,863 düzeyindedir

Dünya genelinde 4. sırada bulunan ülkede bir günde 16 Bin yeni hasta tespit edildi ve bir günde 1,118 insan yaşamını kaybetti. Güney Amerika ülkesinde 210 Milyondan fazla insan yaşıyor ve yapılan test sayısı çok düşük bir seviyede bulunuyor.

Uzmanlar Tarafından yapılan açıklamalara göre Enfekte vaka sayısı 15 Kat daha fazla olabilir. Hükümet Covid-19'u hala ciddiye almamaya çalışıyor.

Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro tutumu corona virisüne karşı kısıtlama uygulamalarının olmaması yönünde ve salgını küçümseyen açıklamalarda bulunuyor. Bolsonaro salgını 'Ufak bir Grip' diye tanımlıyor ve salgına karşı yapılan kısıtlamaları engellemeye çalışıyor.

Başkan Bolsonaro kısıtlamaya karşı yapılan protestoları desteklemek için protestolara katılmış ve ekonominin normale dönmesini istiyor.

Brezilya'da 21 Mayıs 2020 Tarihinde Güney Amerika ülkesinde bir günde yeni vaka 19,694 ve hayatını kaybeden Brezilyalı ise 876 ile dünyada en kötü durumda olan 3. ülke konumunda ve 2. sırada bulunan Rusya'dan 17 Bin gerisinde ülkenin kışa doğru gitmesi durumları daha da kötü hale getirebilir.

Ülke vaka sayıları sürekli yukarı doğru seyir halinde bir çok ülkede vaka sayıları yatay veya iniş gösterirken ülke acil önlemler alabilecek mi?


Brezilya ile sınır komşuları ve ticaret yapan ülkeler Brezilya'nın salgın ile mücadelesinden memnun değil yapın zamanda komşu ülkeleri Paraguay yakın zamanda ülke ile sınır koruma hattını güçlendirdi. Venezuela ve Arjantin'de Brezilya'da hızla yayılan salgından memnun değil...  Güney Amerika'da Brezilya salgının merkezi konumuna gelmiş...

Başkan Bolsonaro kararları bir kesim tarafından desteklenirken bir kesim tarafından ağır eleştirilere maruz kalıyor.

Brezilya'da Toplu Mezarlar


Devlet hastaneleri aşırı kapasite ile hastalara yardımcı olmaya alışıyor. Covid-19 hastalarının bir bölümü evlerinde ölüyor. Brezilya'da yaşanan ölümler nedeniyle toplu mezarlar kazılıyor ve insanlar bu şekilde gömülüyor. Manaus ve Sao Paulo'daki toplu mezarlar dünya çapında yayıldı.

Bir Ayda İki Sağlık Bakanı Değişti


Başkan Bolsonaro'nun önerilerini kabul etmeyen Mandetta yerine getirilen yeni sağlık bakanı bir ayı dolmadan istifa etti. Nelson Teich 28 gün içinde görevinden istifa etti. Ülkede bulunan yerel yetkililer kısıtlama tedbirleri uygulamaya çalışıyor.

Hiç yorum yok