Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Bilim Kurulu Üyesi Sıcaklık Artışının Salgın Üzerindeki Etkisini Açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Sıcaklık Artışının Salgın Üzerindeki Etkisini Açıkladı

Havaların Isınmasıyla Beraber Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara Harvard ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü Yapılan Araştırma Hakkında Bilgi Verdi.

Prof. Dr. Ateş Kara Araştırma Hakkında "Harvard ve MIT’den araştırmacılar 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz." açıklamasında bulundu.

Yapılan Araştırmada corona virüsü (Covid-19) bulaşında 25 derece üzerindeki sıcaklığın 1 derecelik yükselmesi durumunda yüzde 3,1 oranında bulaşı azaltığı kanıtlanmış olduğunu Ateş Kara açıkladı.

Kara Twitter Üzerinden Yapmış olduğu açıklama "Harvard ve MIT’den araştırmacılar 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulaşta %3.1 azalma sağlıyor." ifadesinde bulundu.


Ancak havaların ısınması veya sıcakların artması bulaşı engellemiyor. Bazı uzmanlar tarafından da destekleyici benzer açıklamalar bulunuyor. Hava sıcaklığı 25 derece üzerinde her 1 derece artışı 3,1 oranında virüse etki ettiği araştırmasını açıklayan bilim kurulu üyesi virüs bulaşmaz anlamına gelmediğini önlemlere devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Hiç yorum yok