Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Bayramda Türkiye Geneli Sokağa Çıkma Yasağı

Bayramda Türkiye Geneli Sokağa Çıkma Yasağı

Kabine Toplantısı Sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Tarafından Yapılan Açıklamada Ramazan Bayramında Türkiye Geneli Sokağa Çıkma Yasağı Olacağını Açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası Ramazan Bayramı ve  arefe günü dahil toplam 4 gün sürecek sokağa çıkma yasağı olacağını açıkladı.

Ramazan Bayramı Arefe günü 23 Mayıs ve 24, 25 ve 26 Mayıs Bayram sürecinde Türkiye Geneli Sokağa Çıkma yasağı olacaktır. Ancak Ramazan bayramının birinci günü 65 yaş üstü için saat 14:00 ve 20:00 arası sokağa çıkma yasağı uygulanmayacaktır.

81 İl genelinde sokağa çıkma yasağı 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde uygulanacak 65 yaş üstü için 24 Mayısta saat 14.00 ile 20.00 arasında çıkma yasağı olmayacaktır.

Ramazan Bayramı 2020 Ne Zaman ?

Ramazan Bayramı Arefe Günü 23 Mayıs Cumartesi
Ramazan Bayramı 1. Günü: 24 Mayıs Pazar 
Ramazan Bayramı 2. Günü: 25 Mayıs Pazartesi 
Ramazan Bayramı 3. Günü: 26 Mayıs Salı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Yapılan Açıklama "Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde dikkat edilecek hususları içeren rehberler yayımlandı. İş yerlerinin girişlerine çalışma saati, kullanım alanı ve aynı anda içeride bulunabilecek müşteri sayısını gösteren kapasite bilgisi afişleri asılacaktır. Arife gününden bayramın son gününe kadar, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilimizin tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. İnşallah bayramdan sonra bu tür sınırlamalara ihtiyacımızın olmayacağı bir tabloyla karşılaşacağımıza inanıyorum."

Genellikle hafta sonu ve tatil günlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinden dolayı insanlar tarafından Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağı olacak mı veya olmayacağı merak konusu olmuştu. En son hafta sonu ve 19 mayısa kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı, 81 ilde yasak var mı? Bayramda Sokağa Çıkma Yasağı olacak mı?  23-24-25-26 Mayıs'ta 4 gün sokağa çıkma yasağı mı var? gibi konular merak edilen soruya cevap arayanlara Cumhurbaşkanının bu günkü açıklamasında konuya açıklık getirdi.

Hiç yorum yok