Amerika'da Katil Eşek Arısı İstilası
Amerika'da Asya Dev Eşek Arısı veya Katil Eşek Arısı Olarak Adlandırılan Böcek Türü Bulundu. Amerikalı Araştırmacılar Popülasyonları Büyümeden Böcekleri Yok Etmenin Yollarını Arıyor.
Asya Eşek Arısının boyutları 4 cm civarında ve Kraliçe Arının boyutu 5 cm kadar olabiliyor. Japonya'da yılda yaşlaşık 50 insanın ölümüne sebep olan Katil Eşek Arıları ayrıca diğer arı türleri için tehlike oluşturuyor.
Asya Dev Katil Eşek Arılarının iğne boyutu 6 mm uzunluğunda ve güçlü bir zehir sahip Eşek Arıları istilacı bir türdür. Bal arıları için tehlike oluşturan eşek arıları bir arı kolonisini saatler içerisinde yok edebilir.
Güçlü çene yapısına sahip olan tür defalarca iğneleri sokarak zehirleyebilir. Çeneleri ile saldırdıkları arıları parçalayan Katil Arılar bal arılarını zehirlemeye bile ihtiyaç duymayabiliyor. Bir kaç Dev Arı bir kovanı yok edebilir.
Katil Arılar ülkemizde de daha önce görülmüş ve milyonlarca bal arısının ölümüne sebep olmuştur. Tokat ili ve çevresinde 1,500 kolonide 12 Milyon arı telef etmişlerdir. Dakika da 30 arı telef edebilen Dev Eşek Arıları telef ettikleri arıları parçalayarak larvalarını beslemek için kullanıyor.
Katil Eşek Arısı zehri büyük kurbanları için tehlikeli ve acı verici olabiliyor. Zehir insanda dayanılmaz bir acıya sebep olabiliyor kızgın metalin cilde sürülmesi gibi bir acıya sebep olabiliyor. Ayrıca arıcılık yapanlar için tehlike oluşturan bu tür arıcı kıyafetini delebilecek güçtedir.
Amerika'nın Washington eyaletinde görülmeye başlanılan bu arılar hakkında sayısı hakkında çok az bilgi biliniyor.Araştırmacılar Katil Eşek Arısı popülasyonunu azaltmaya ve arı kolonilerinin yok edilmesini önlemek için çalıştıkları bildirildi. Bu eşek arısı türünün ne kadar tehlikeli olabileceğini bu videoda izleyebilirsiniz.
Güçlü çene yapısına sahip Katil Eşek Arıları arı popülasyonu için tehlike oluşturuyor ve yaz aylarının yaklaşmasından dolayı eşek arılarının sayısının artması endişe yaratıyor. Avrupa'da bal üretimin %30 daralmasına sebep olmuş bu böcekler Amerika'da etki yaratmaması için çalışmalar yapılıyor.
Hiç yorum yok
Yorum Gönder