Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Sigara Nasıl Bırakılır? Sigarayı Nasıl Kolay Bırakabilirsiniz?

Sigara Nasıl Bırakılır? Sigarayı Nasıl Kolay Bırakabilirsiniz?

Sigara insan sağlığı için tehlike yaratan sigara içen içinde ve çevresinde sigara dumanına maruz kalan için son derece sağlıksız bir yaşam sunuyor. Ekonomik ve sağlık kaybı yaşamak istemiyorsanız bir an sigarayı bırakınız.

Sigara nasıl bırakılır? Sigarayı nasıl bırakabilirim? diye google üzerinde arayanların sayısı pandemi salgınından sonra artmaya başladı. Üst solunum üzerinde olumsuz etkiye sebep olan sigara pandemi salgının üst solunum üzerindeki etkileri sebebi ile sigarayı bırakmak isteyenlerin sayısında artış oldu.Sigarayı nasıl bırakabilirm diyenlerin sayısı artmaktadır size tavsiye niteliğinde zorlukları aşmanız 7 öneri.

Ülkemiz de sigara ile mücadele de devlet destekli birimler oluşturuldu. Sigara bırakma hattı Alo 171 ve bazı kurumlar mevcut birakabilirsin.org, dumansız hava sahası gibi kurumlar size yardımcı olmak noktasında yardım edecektir.

Sigarayı Bırakmak isteyenler için Bırakmaya Hazırmıyım Testi...

Sigarayı bırakmak sağlık, sosyal ve ekonomik olarak size fayda sağlar.

  1. Sigarayı bırakmak isteyenlerin en zorlu süreci olan ilk gününü emin ve kararlı adımlarla sigara bırakma planı yapmak.
  2. Olumsuz düşünceleri kafanızdan atın olumlu düşünün ve kendinizi ödüllendirin.
  3. Sigara bırakma nedenine odaklan.
  4. Sigara bırakmanıza yardımcı olması için yeni uğraşlar edinmeniz son derece önemli bağımlılık olan sigara kafanızda bitirmenize yardımcı olacak aktiviteler edinmeniz sigara düşüncesini aklınıza getirmemenize sebep olacaktır.
  5. Sigara içmenizi tetikleyecek herhangi bir eşya veya ortamdan uzak durun. Kül tablası,çakmak vb eşyaları kaldırın veya atın.
  6. Sigarayı bırakacağınızı duyurun aile, eş veya arkadaşlarınıza sigarayı bırakacağınızı duyurmanız size çevrenizde yardım almanıza yardımcı olacaktır.
  7. Sigara Tetikleyicilerinden uzak durun sigara içmenizi tetikleyecek ortam vb yerlerden uzak kalmanız fayda sağlayacaktır.
Sigara ile uzun süredir mücadele eden yeşilay sigara zararlarını açıklamıştır.
Sigara nikotin sebebi ile bağımlılık yapmasının yanında psikolojik olarakta bağımlılık yapıyor. Nikotin bağımlılığı daha kolay atlatabilirsiniz ancak psikolojik bağımlılık iradenize ve motivasyonunuza bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Sigarayı bırakmak isteyenler için sakız,çekirdek ve el alışkanlığı için tespih vb. şeyleri kullanınız.Sigarayı bırakmak isteyenler Ücretsiz sağlık Bakanlığı alo 171 yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok