Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Salgına Rağmen Almanya'da İslam Karşıtı Örgüte Gösteri İzni Verildi

 Salgına Rağmen Almanya'da İslam Karşıtı Örgüte Gösteri İzni Verildi

Salgın krizinin ortasında İslam karşıtı ve aşırı sağcı "Pegida" için hitlerin doğum gününde miting düzenlemesine izin verildi.Almanya'da uygulanan insanların temas etmesini kısıtlayan uygulamalara rağmen Adolf Hitler'in doğum tarihinde miting düzenlenmesine izin vermesi eleştirilere neden oldu.

Almanya'nın Dresden şehrinde salgına rağmen İslam ve Irkçı "Pegida" harekatına düzenlemek istedikleri mitinge onay verildi. Tartışmalara sebep olan mitingin düzenleme tarihi Adolf Hitler'in doğum tarihi 20 Nisan Hitler'in 131. doğum günü katılımcılara 30 dakika izin verilen ve herkesin maske takması şartı bulunuyor. 80 Kişinin katılımı ile gerçekleşecek miting Almanya'da Tartışmalara sebep oldu.

Pediga grupu tarafından yapılan açıklamada Tüm katılımcılara FFP2 maske, koruyucu eldiven ve el dezenfektanları temin edildiği ve "80 milyon için 80" ifadesi kullanıldı. Gösteriye 80 kişi katılmasına izin verildi.

İslam karşıtu grubun "Heil Hitler" anlamına gelen "88" numarasına gizli bir referans olduğu sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Dresden Sağlık Ofisi daha önce düzenlenmek istenilen "Pro Chemnitz" toplantısını yasaklamış Pediga toplantısına izin vermiş olması tartışmaları körükledi.


Hiç yorum yok