Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Korona Virüsüne Karşı Nikotin Etkisi Araştırılıyor


Fransız Araştırmacılar sigarada bulunan Nikotin maddesinin corona virüsüne karşı etkili olabileceğini araştırmaya başlıyor. Covid-19 virüsün sigara içenlerde daha az görüldüğü ve araştırılması gerektiği açıklandı.

Fransa'da bulunan Pitié-Salpêtrière Üniversite Hastanesi uzmanları günlük sigara içenlerin corona virüsüne daha az yakalandığını tezinden yola çıkarak Nikotinin coronavirüsüne karşı etkisinin daha geniş araştırılması gerektiğini vurguluyor.

Pitié-Salpêtrière Üniversite Hastanesinde 480 coronavirüsü hastasında yapılan araştırmada hastaların %5 sigara içenler olduğu ve ülkede sigara içme oranı %25 olması nikotinin etkili olabileceği düşünülüyor. Ayrıca Sigara içenlerde semptomların daha hafif olduğu söylenmektedir.

Sigara içenlerin virüse yakalanma oranının daha düşük ve semptomları daha hafif atlatmasını sağladığı düşünülen nikotinin virüsünün hücrelere ulaşmasını engellediği düşünülüyor.

Ancak farklı uzmanlar sigaranın yarattığı tahribatla virüse daha savunmasız olabileceğini görüşündedir.

Koronavirüsüne karşı nikotin etkisi hipotezi ile ilgili klinik çalışma başlatılan hipoteze izin verilmesi durumunda Paris'teki La Pitié-Salpêtrière hastanesinde üç deneme farklı dozlarda uygulanacaktır.

Profesör Zahir Amoura göre ilk olarak sağlık personelinde yapılacak testler daha sonra yoğun bakımdaki ciddi hastalara uygulanacak.

Araştırmacılar nikotinin Covid-19 enfeksiyonuna karşı koruyucu bir etkiye sahip olabileceğini iddia ediyor. Dünya çapında yapılan araştırmalarda sigara içenlerin (% 1,4 ile % 12,5)  Covid-19 hastaları arasında daha düşük sayıda olması hipotezi destekliyor.

Ayrıca yetersiz veri olsa da bazı araştırmalarda bu tezi destekler nitelikte buldular bulunmuştur. Fransız Bilim Akademisi konuyla ilgili bir makale yayınladı ve Twitter hesabından Tweetle duyurdu.

Corona virüsüne karşı nikotin bantları kullanılması planlanan hipoteze onay verilmesi durumunda araştırma başlatılacak. Sigara insan sağlığına zararları kanıtlanmış ve ölümlere sebep olmuştur. Sigara insan sağlığına verdiği hasar oldukça fazla ancak virüse karşı etkisi olabilir mi?








Hiç yorum yok