Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Hindistan Suni Solunum Cihazlarına Birden Fazla Hasta Bağlamaya Çalışacak

Hindistan Suni Solunum Cihazlarına Birden Fazla Hasta Bağlamaya Çalışacak

Hindistan Pandemi ile mücadele için özel bir cihaz üzerinde çalışma yapmaya başladı. Nüfusu 1 Milyar 300 Milyonun üzerinde bulunan Hindistan'da Sağlık kuruluşların ve solunum cihazlarının yetersiz olması ihtiyaçlarını giderilmesi için yaratıcı olmasını gerektiriyor.

Suni solunum cihazlarını birden fazla hasta için kullanılması amaçlanan projede 4 hastaya kadar yükseltilmesi hedefleniyor. Benzer uygulamalar İtalya ve Amerika'da da kullanılıyor. Solunum cihazı eksiği yaşayan ülkelerde bu tip projeler yapılmaya çalışılıyor.

Hindistan virüse karşı en sıkı yasaklarla sokağa çıkma yasağı için hazırlanıyor. Ülkedeki yoksulluk virüsün yayılmasını artırıyor. Hindistan'da bildirilen şuana kadar hasta sayısı sadece bir kaç binde nüfus yoğunluğuna göre az sayılabilecek bir miktar.

Dünyanın en fazla nüfusa sahip ikinci ülkesinde en kötü senaryo için hazırlık yapıyor. Dünyanın en yoksul nüfusuna sahip ülkesi hava kirliliği ve hijyen problemleri olan ülkede virüsün yayılmasını engellemek için engelleyici tedbirler alınıyor.

Sağlık kurumlarının zayıf yapısı ve solunum cihazı yetersiz olması sebebi ile Suni solunum cihazlarının birden fazla hasta için özel yapılandırılıyor.

Hiç yorum yok