Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Fransız Uçak Gemisinde 688 Personelin Corona Testi Pozitif Çıktı

Fransız Uçak Gemisinde 688 Personelin Corona Testi Pozitif Çıktı

Güncelleme: 17.04.2020
Fransız uçak gemisi "Charles de Gaulle" mürettebatında, Sars-CoV-2 coronavirüsü testi pozitif çıktı. Fransız uçak gemisinden bulunan 1767 mürettebattan 668 mürettebatın corona testi pozitif çıktı. Charles de Gaulle bulunan 31 denizci hastanede ve biri yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı

Fransız uçak gemisi "Charles de Gaulle" de Corona vakalarının fark edilmesinin ardından Güney Akdenizde bulunan Toulon şehri limanına geri döndü. Mürettebat üslerinde karantinaya alındı.

Fransa Savunma Bakanlığının yapmış olduğu açıklamada; Uçak Gemisinde bulunan 1767 personele test yapıldığı ve 668  personelde test sonuçlarının pozitif çıktığını duyurdu.

Fransız Donanmasının amiral gemisi "Charles de Gaulle" gemide yaşanan corona vakaları nedeniyle Atlantik görevinden erken dönmüştü. "Charles de Gaulle" ve beraberindeki fırkateyn de bulunan 1900 mürettebat Toulon ve çevresinde iki hafta boyunca karantina altına alındı.

Salgının uçak gemisine nasıl bulaştığı araştırılıyor ve Brest limanında bir moladan şüphe ediliyor.

Fransa corona vakalarından en fazla etkilenen ülkeler arasında Fransa'daki resmi verilere göre salgın sebebiyle 17.167 insan hayatını kaybetti.

Fransız Uçak Gemisinde Koronavirüs Bulaşan Mürettebat Sayısında Artış 

Fransız Uçak Gemisinde koronavirüs bulaşan mürettebat sayısında artış oldu. Charles de Gaulle mürettebatında ve gemiye eşlik eden birliklerde enfekte olan mürettebat sayısında artma yaşanıyor.

Uçak gemisi ve eşlik eden birliklerde görev yapan mürettebatta yapılan 2000 testten 1041 kişiye corona bulaşmış. Mürettebat arasında test edilmeyenlerin de test sonuçları pozitif çıkmasından endişe ediliyor. Virüsün gemiye nasıl bulaştığı belirsizliğini koruyor.

Fransız gemisinde ve eşlik eden gemilerde 2300 fazla insan bulunmakta daha önce 1767 test yapılan mürettebatta test sonucu 668 pozitif çıkmıştı. Virüsün gemiye Best'te yapılan moladan bulaşmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. En Son Yapılan Testlerde pozitif vaka sayısı 1041 ve sayı artabilir.

Hiç yorum yok