Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

E-Devlet Ve EPTTAVM Ücretsiz Maske Nasıl Alınır? Ücretsiz Maske Talep Formu

ePTTAVM Ücretsiz Maske Nasıl Alınır? İBB ePTTAVM Ücretsiz Maske Açıklaması

E-Devlet ve e-PTTAVM Ücretsiz Maske Nasıl Alınır?  E-Devlet Üzerinden Maske Siparişi Nasıl Yapılır? E-Devlet Ücretsiz Maske Talep Formu Nasıl Doldurulur! e-PTTAVM ücretsiz maske Açıklaması!

Ülkemizde virüsle mücadelede her geçen gün yeni tedbirler alınmakta ve alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı e-PTTAVM üzerinden vatandaşların yararlanması için ücretsiz maske dağıtımı başladı yoğunluk yaşanması sebebi ile e-PTTAVM ücretsiz maske dağıtımını E devlet üzerinden yapılmaya karar verildi.

Bu gelişmenin ardından bugün ise, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından ücretsiz maske temini ile ilgili paylaşımda bulundu.

Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kararı doğrultusunda ePTTAVM.com üzerinden vatandaşlar bedava maske temini sağlanacağını duyurdu. Peki online ücret ödemeden maske nasıl alınır? Ücretsiz Maskeyi nasıl alabilirim? E devlet maske siparişi nasıl verilir? ayrıntı şekilde açıkladık.

Ücretsiz dağıtılacak Cerrahi maskeler 3 katlı kişi başı haftada 5 adet olmak koşuluyla epttavm üzerinden dağıtımı başlatılan maske dağıtımı daha sonra e devlet üzerinden başvurular alınmaya başlandı.T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın kararıyla online olarak bedava maske temini sağlanmakta

Vatandaşlara yöneltilen formda ise T.C. Kimlik Numarası, Doğum Tarihi ve Ad Soyad gibi temel konular hakkında bilgi talep ediliyor. Ücretsiz Maske Başvuru Linki ve cerrahi maske 3 katlı ptt maske siparişi hakkında aşağıda gerekli bilgiler verildi.

E-Devlet Ve EPTTAVM Ücretsiz Maske Siparişi Nasıl Yapılır?

E-Devlet Ve EPTTAVM yer alan bilgilere göre vatandaşların her hafta "1" paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır. Öte yandan maskelerin PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacağı da sitede yer alan bilgiler arasında.

E-Devlet Maske Siparişi Nasıl Yapılır?

E devletten maske başvurusu için aşağıdaki adımlar uygulanmalı.

1- Ücretsiz maske temini için e devlet giriş yapılmalı (https://giris.turkiye.gov.tr) adresine giriş yapabilirsiniz.
2- E-devlette Ücretsiz Maske Talebi alanına gidiniz.

E-devlette Ücretsiz Maske Talebi alanı

3- Tc kimlik numaranız ad soyad , iletişim ve adres bilgilerini doğru ve eksiksiz girilmeli diğer aile fertleri içinde maske talep edilebilir. Bilgileri eksiksiz ve doğru giriniz.


4- Güvenlik sorusunu doğru yanıtladıktan sonra onay butonlarını kabul etmelisiniz.
5- Vatandaşların her hafta “1” paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.
6- PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.
    Sistemde Siparişinizin onaylandığını ve sipariş no belirtildiği taktirde Ücretsiz Maske Siparişiniz geçerli olacaktır.

    Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altındaki vatandaşları kapsamamaktadır. T.C kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

    e-Devlet Ücretsiz Maske  Talep Sayfasına Gitmek İçin https://basvuru.turkiye.gov.tr/ Adresini ziyaret ediniz.

    ePTTAVM daha önce ücretsiz maske dağıtımını ve başvuruları durdurmuştu tekrar maske siparişi almaya başlandı.

    EPTTAVM Maske Siparişi Nasıl Yapılır?

    ePTTAVM Daha önce teknik problemler nedeni ile E-devlet üzerinden faaliyet vermek zorunda kaldı. ePTTAVM Ücretsiz maske siparişi tekrar almaya başladı. Yapmanız gerekn çok basit iki adımla maske siparişinizi verebilirsiniz. Aşağıdaki linke gidin ve ePTTAVM maske sipariş için gerekli doğru bilgileri doldurmak.

    EPTTAVM Ücretsiz Maske Siparişi Nasıl Yapılır?



    e-PTTAVM Ücretsiz Maske  Talep Sayfasına Gitmek İçin https://maske.epttavm.com/ Adresine Gidiniz.! 

    MASKE KULLANIMI NERELERDE ZORUNLU?

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip virüsle mücadele kapsamında, alınan yeni tedbirleri açıkladı. Alınan önemler arasında belirlen yerlerde maske takma zorunluluğu da var. Pazar yerleri ve marketler gibi toplu halde bulunulan tüm alanlarda maske takılmasının artık zorunlu olacağını ifade eden Erdoğan, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

    "Ülkemizdeki 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz. İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak."

    Milli Dayanışma Kampanyası'nın 3. gününde 304 bin kişi ve kuruluşun 1 milyar 61 milyon liralık yardım yaptığını aktaran Erdoğan, "Her ne kadar CHP Genel Başkanı başta olmak üzere, kimi kesimler bu kampanyayı itibarsızlaştırmaya çalışmışsa da görüldüğü gibi milletimiz bu fitne odaklarına kulak vermemiştir." ifadesini kullandı.

    Öte yandan Erdoğan, Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine koronavirüsten hayatını kaybeden Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlunun adının verileceğini, hastanenin bundan sonra Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi olarak anılacağını sözlerine ekledi.

    İçişleri Bakanlığı, Erdoğan'ın açıkladığı önlemlerle ilgili 81 ile genelge gönderdi.

    Öte yandan toplu taşıma araçlarında da maske kullanımı kolluk kuvvetleri tarafından takip ediliyor.

    Hiç yorum yok