Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Coronavirüsü Tedbirleri Kalkmalı Mı? Kalkmamalı mı?

Coronavirüsü Tedbirleri Kalkmalı Mı? Kalkmamalı mı?

Salgınla mücadele kapsamında alınan tedbirler kaldırılmalı mı? Kaldırılmamalı mı? Bir çok ülke Corona tedbirlerini gevşetme kararı aldı. Peki Bu Doğru Bir Karar Mı?

Uygulanan tedbirler yeterli mi? Ülke geneli uygulanabilecek sokağa çıkma yasağı veya karantina uygulaması Salgın ile mücadelede daha etkili olabilir mi? tartışmalı bir konu ancak bir çok ülke de sıkı uygulanan Corona tedbirlerini yavaş yavaş gevşetme kararı almaya başlıyor.

Bir çok ülke tedbirleri gevşetme kararı almasına sebep olan neden ekonominin daha da kötüye gitmemesi ve üretimi sürdürme çabasıdır. Bir çok ülke ekonomiyi canlandırma çabasıyla para bastı  ancak bu uygulama sürekli uygulanabilecek bir uygulama olmaması ve salgının ne zaman biteceğinin bilinmemesi uygulanan sıkı korona tedbirlerinin yavaş yavaş gevşetilmesinde büyük rol oynuyor.

Korona Virüsü nedeniyle uygulanan tedbirler bazı ülkelerde protesto edildi. Amerika ve Almanya'da korona tedbirlerinin kaldırılması için protesto ve yürüyüşler yapıldı. Yapılan protestoların sebebi tabi ki ekonomik sebeplerdi Amerika'da artan işsizlik oranları buna örnek gösterilebilir.

Sadece Amerika'da milyonlar işsiz kaldı. Salgın milyonları evde kalmaya iterken en büyük sorun bu insanların gıda barınma vb. unsurlarda dolayı bu insanlarda tedirginlik yaratması salgınla mücadele edilebilecek herhangi bir ilaç veya aşı olmamasından dolayı bir belirsizlik havası yaratıyor.

Salgından dolayı oluşan belirsizlikten dolayı en fazla etkilenen insanlar ekonomik gücü yetersiz ve evden çalışma imkanına sahip olmayanlarda daha fazla görülebilir. Belli bir maddi güce sahip veya evden çalışma imkanına sahip bireyler bazı konularda diğerlerinden daha şanslı sayılır.

İnsanları sadece ekonomik sebepler mi etkiliyor. Ekonomik sebeplerin yanında stres vb. unsurlarda etkili olabiliyor. Özellikler yalnız yaşayan insanları uzun süre evde yalnız kalmaları strese sebep olabilir.

Uzun sürebilecek Corona tehlikesinin yarattığı belirsizlik etkisi azımsanamayacak kadar büyük bir etki oluşturuyor. Dünyada bir çok değişeceği ön görülebilir. Dünya ekonomisinin bir süre kötü gideceği ve uluslar arası bazı faktörler değişebilir.

Bu gün korona hastalığından kurtulsak bile dünyada bıraktığı etki bu tür olaylar için devletlerin bu tür yaşanabilecek olaylar için tedbirler almasına ve karşılaşılabilecekleri tehlikelere karşı yeni önlemler için bu doğrultuda bir politika izleyeceklerdir.

Coronavirüsüyle mücadele için bilim adamları her türlü yolu denemekte kısa vade de etkili olması için üretilen ilaçlarda bazı denemeler yapmakta ayrıca aşı bulma çabaları hala sürmektedir. Koronavirüsünden kurtulmak için şu an için en etkili yol temastan kaçınmak ve maske kullanmak.

Coronavirüsü için konulan tedbirlerin gevşetilmesi yayılmasına sebep olacaktır. Tedbirlerin kaldırılması veya gevşetilmesi virüsten etkilenen insan sayısını artırabilecek ve istenmeyen olaylar olacaktır. Virüsün yayıldığı ilk zamanlarda bazı ülkeler tedbir almamış ve gevşek bir politika izlemiştir. İngiltere, Amerika ve bazı ülkeler sürü bağışıklığını savunmuş ve insan kayıpları yaşamışlardır.

İnsanoğlu büyük bir imtihan içinde corona tedbirlerini gevşetme ölümlere sebep olacak aksi bir kararda ekonomi ve üretimin durması da kötü sonuçlar yaratacaktır. Sürecin uzun sürmesi ayrıca insanlarda tedbirlere uymaması ve gevşeme politikaları istemesine sebep olacaktır.

Hiç yorum yok