Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Çernobil Nükleer Santrali Çevresinde Yaygın

Çernobil Nükleer Santrali Çevresinde Yaygın

Güncelleme: 15.04.2020 

Ukranya'da Çernobil çevresinde çıkan yangınlar terk edilmiş bölgede radyasyonun yükselme tehlikesi barındırıyor. Yangın sebebi ile radyasyonun yükselmesinden endişe ediliyor.

Çernobil Çevresinde çıkan yangına yüzlerce itfaiye personeli ve özel uçaklarla orman yangınına müdahale etmeye çalışılıyor. Yangınla mücadele için 300'den fazla itfaiyeci ve 5 uçak görev yapmakta. Bölgede radyasyon seviyelerinde yükselme olduğu belirtiliyor.

Salgınla uğraşan Ukranya 1986 Yılında Meydana gelen Çernobil Felaketinden sonra terk edilen bölgede Orman yangınıyla mücadele ediyor. Ormanın bazı bölgeleri tamamen yandığı görülürken, yol alev ve dumanla çevrili

Yetkililer tarafından halk için tehlike oluşturmadığı bildirilen yangın hakkında Ukrayna Devlet Ekolojik Teftiş başkanı radyasyon seviyelerinde orman yangını alanların da 16 kat artış gösterdiğini iddia ediyor.

Yangının çıktığı bölgelerde yükselen radyasyonun rüzgar ile bölgeye yayılabileceği endişe edilirken, yetkililer seviyenin normal olduğunu bildiriyor. Radyasyon hala yer altında olması ve yangınların oluşturduğu ısı sebebi ile radyasyon dışarı çıkmasından endişe ediliyor.

Çernobil felaketinden sonra 30 km yarıçaplı alan dikenli tellerle çevrilmiş. Bölgeye erişim sadece yetkililer  ve turistlerle sınırlıydı.Çıkan yangının insan kaynaklı veya çiftçiler tarafından yakılan anız sebebi ile çıktığı düşünülüyor.

Çernobil Nükleer Santrali Çevresinde Çıkan Yaygın Söndürüldü

Çernobil nükleer santrali çevresinde çıkan yaygın yetkililer tarafından açıklanan son durumlara göre yağan yağmur sayesinde yangın kontrol altına alınarak söndürüldüğü yönünde. Yağmurun yağması ve yangına müdahale ekibinin çalışması yangın söndürüldü.

Çernobil nükleer santrali çevresinde çıkan yaygının muhtemelen kundakçılık sebebi ile çıktığı düşünülmektedir. Ayrıca radyasyon ve yangın tehlikesinin olmadığı söylendir. Yangına müdahale ekibinin 400 den fazla itfaiyeci görev yaptı.

Yangını söndürmek için 1,5 milyon Euro ayrıldığı ve kundaklama vb. suçlar için cezaların caydırıcı hale getirilmesine çalışılıyor.


Hiç yorum yok