Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Brezilya Salgının Yeni Merkezi Olabilir

Salgının Yeni Merkezi Brezilya Olabilir

Brezilya Başkanı Jair Bolsonaro Salgını Ciddiye Almaması Ve Salgın Hakkında "biraz grip" Açıklaması sonrasında Enfekte Sayısında Büyük Artış Ve Ölümlerin Yaşandığı Brezilya Salgının Yeni Merkezi Olabilir.

Brezilya Başkanı Bolsonaro salgını ciddiye almaması ABD başkanı Trump gibi Amerika'yı salgının merkezi konuma getirmesi gibi Brezilya salgının yeni merkezi olabilir.

Sao Paulo Üniversitesi'nden virolog Paulo Brandao yapmış olduğu açıklamada "Burada salgının çok daha ciddi hale gelmesi için tüm şartlarımız var." açıklamasında bulundu. Brezilya'da Enfekte hasta sayısı 73 Bin ve ölen hasta sayısı 5 Bini geçmiş durumda ancak ülkede hasta ve ölen sayısını daha fazla olabilir.

Ülkede testlerin yetersiz ve hastanede bakım istemeyen insanların olması hasta sayısı uzmanlara göre 1 Milyon üzerinde olduğu düşünülüyor. Latin amerikanın en büyük ülkesi Brezilya'nın kış aylarına doğru gitmesi salgının büyümesine ve ölüm sayısında artış yaşanabilir. Ülke nüfusu 210 Milyonun üzerinde bulunan Brezilya salgınından en fazla etkilenen ülke haline gelebilir.

Brezilya Salgının Merkezi Tabutu Gömme

Brezilya Başkanı ekonomik küçülmeyi engellemek için insanların salgın ile yaşamaları gerektiğini söylüyor. Ancak Bazı yetkililer ve valiler yayılmayı engellemek için kısıtlayıcı tedbirler uyguluyor ve insanların evde kalmalarını tavsiye ediyor. Brezilya'da ölümlü vaka sayısı 5,000'nin üzerinde ve Çin'i geçmiş durumdadır.

Sağlık Bakanını Görevden Alındı


Bolsonaro, Sağlık Bakanı Luiz Henrique Mandetta virüsü engelleme çabalarından dolayı Bakanı görevden aldı.

Başkan Bolsonaro yeni sağlık bakanı Nelson Teich tanıtırken "Biliyorum ... hayat paha biçilemez. Ama ekonomi ve işler normale dönmeli" açıklamasında bulundu ve yeni sağlık bakanını ekonominin yeniden açılması için savunucusu olarak tanıtı.

Sevilen sağlık bakanının görevden alınması ülkede protestolara sebep oldu tencereleri ve tavalar ile  karar protesto edildi.

Siyasi Kriz Yaşanıyor 


Brezilya Sağlık bakanının görevden alınmasın sonrasında adalet bakanı Sergio Moro istifa etti. Popüler sağlık bakanının görevden alınması sonrasında yolsuzlukla mücadele de önemli rol oynamış adalet bakanı Sergio Moro istifa etmiş ve Bolsonaro'ya yönelik iddialar öne sürmüştü.

Brezilya'nın en yüksek mahkemesi, Sergio Moro'nun iddiaları sonrası Jair Bolsonaro hakkında polis soruşturmalarına müdahale etme nedeniyle soruşturma başlattı.

Sağlık Kuruluşları Çökme Eğiliminde


Ülkedeki sağlık görevlileri yapmış olduğu açıklamalarda dört büyük şehirde hastane sistemlerinin çökme eşiğinde olduğu ve yeni hasta alamadıklarını açıklıyor..

Ülkede sağlık sisteminde yaşanan aksaklıklar sonrasında ülkede evde ölümlerin yaşandığı ve Ülkenin Sao Paulo ve Manaus şehirlerinde evde ölümlerin gerçekleştiği ve evlerde meydana gelen 378 ölüm vakası kayıt edildi.

Brezilya'da Toplu Mezarlar Kazılıyor


Brezilya'da yaşanan ölümlerden sonra insanları gömmek için işçiler tarafından toplu mezarlar kazılıyor. Ülkenin cenaze endüstrisi geçtiğimiz hafta tabutların tükendiğini ve yakında köşelerde cesetler olabileceği konusunda uyarıda bulundu.



Hiç yorum yok