Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Amerika Covid-19 Tedavisinde Famotidin Test Etmeye Başladı

Amerika Covid-19 Tedavisinde Famotidin Test Etmeye Başladı

Amerika New York'taki Northwell Health Hastahanesinde yapılan sessiz araştırmada Covid-19 tedavisinde mide ekşime ilacı bileşeni Famotidin tedavisi test edilmeye başlandı. Coronavirüsü tedavisinde kullanılması için test ediliyor.

Famotidin bileşeni SARS-CoV-2 ile mücadelede kullanılması planlanan Famotidin hastaneye yatırılan hastaları tedavi etmek için test edilmektedir. New York Hastanelerinde sessizce yapılan araştırmada mide ekşimesi ilacı Famotidini tedavi için test ediyorlar.

7 Nisan 2020 başlatılan yeni tedavi yöntemi şu ana kadar 187 hasta üzerinde araştırma yapıldı. Araştırmanın genişletilmesi Vantilatörlerdeki hastalarda dahil toplamda 1200 hasta üzerinde araştırma yapılması umuluyor.

Araştırmayı yürüten Dr. Kevin Tracey; hastaların tedavisinde hidroksiklorokin ve famotidin kombinasyonu ya da sadece hidroksiklorokin verilmiştir. Tracey potansiyel riskleri hakkında veriler ortaya çıkmadan önce Mart ayının ortalarına kadar hidroksiklorokin karışıma eklenmiştir.

Mide ilacının stoğunun tükenmemesi için gizli ve sessizce yürütülen araştırmada Famotidin normal kullanım dozunun 9 kat üzerinde kullanılıyor.

Çin'de Covid-19 için potansiyeli fark edilen ilaç bileşenini Massachusetts Genel Hastanesi'nde yaşayan bulaşıcı hastalık doktoru gezici doktor Michael Callahan tedavide büyük bir fark yaratabileceğini buldu.

COVID-19 için famotidinin prospektif kullanımı Wuhan'da beklenmedik bir model gösteren gözlemlerden kaynaklandı. Hastalıktan kurtulan yaşlıların çoğu zayıf olma eğilimleri bulunuyordu. 6212 hasta içinde mide ekşimesi problemi yaşayan hastalar bulunmuş ve hastalar arasında mide ekşimesi için ilaç kullannanlar arasında daha düşük maliyetli famotidin kullananların Ölüm oranı %14 İken kullanmayanlarda %27 oranında ölüm oranı bulunuyor.

Bilgisayar modelleme araştırmasında Farmotidinin koronavirüs üzerindeki anahtar enzime bağlanabileceğini ve virüsün vücuda yayılmasını durdurabilme olasılığını artırdığını göstermiştir.

Amerika'da Famotidin ilacının bileşenini barındıran ilaçlarda stok yapılması durumu söz konusu ve ilaca erişimde ciddi problemler yaşanmaya başlamış durumdadır.

Famotidin veya Famotidin bileşeni içeren ilaçların tedavide veya önleyici bir rol oynadığı konusunda herhangi bir bilimsel veri veya kayıt bulunmamaktadır. Daha önce hidroksiklorokin tedavisi deneysel olarak kullanılmış ancak hastalarda ciddi sorunlara rol açmıştı.

Hiç yorum yok