Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Adsense Lazy Load ile Siteni Hızlandır

Adsense Lazy Load ile Siteni Hızlandır

Adsense Lazy Load sitenizin veya bloğunuzun hızlı yüklenmesini sağlayan kodları sitenize ekleyerek adsense reklamlarının sayfanız yüklendikten sonra yüklenmesini sağlar.

Site hızı ve mobil hız seo için oldukça önemli bir kriter. Adsense reklamları mobil yüklenme süresini oldukça düşüren bir etken Adsense Lazy Load eklentisi sitenize kurarak sitenizin daha hızlı yüklenmesini sağlayabilirsiniz.

Adsense Lazy Load sitenize uygulamadan önce site hızınızı ölçmek için google page speed test edenilirsiniz. Adsense panelinizde adsense reklam optimizasyon seçenekleri mevcut bu yarları kullanarak site hızını artırabilirsiniz ancak bu yeterli olmadığı zaman bu eklentiyi kullanabilirsiniz.

AdSense reklam kodunun değiştirilmesini pek sevmez ancak bazı durumlar için izin verir. AdSense reklam kodunun değiştirilmesi konusuna göz atabilirsiniz.

Adsense Lazy Load Eklentisi Kurma

Kodun Çalışma prensibi ziyaretçiniz sayfayı kaydırmadıkça reklamlar görünmez ilgili sayfayı kaydırdığı alan reklam alanı ise o zaman reklamlar görünür.
Blog >> Temalar >> HTML Düzenle bölümünde </body> hemen üstüne Aşağıdaki doku ekleyin.

<script type='text/javascript'>
//<![CDATA[
// Lazy Load AdSense
var lazyadsense=!1;window.addEventListener("scroll",function(){(0!=document.documentElement.scrollTop&&!1===lazyadsense||0!=document.body.scrollTop&&!1===lazyadsense)&&(!function(){var e=document.createElement("script");e.type="text/javascript",e.async=!0,e.src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js";var a=document.getElementsByTagName("script")[0];a.parentNode.insertBefore(e,a)}(),lazyadsense=!0)},!0);
//]]>
</script>

Daha sonra eklediğiniz Adsense reklam kodlarında bulunan aşağıdaki kodu Reklam Kodlarınızdan silin.

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Kurulumu temayı kaydedin, kayıt ettikten sonra site hızını test edin.

Adsense Lazy Load Güvenli mi? Adsense ve google site hızına önem veriyor ziyaretçilerinizin sitede gezinmesini kolaylaştırıyor yüklenme süresini kısaltmanız adsense politikalarını uygun olduğu müddetçe  bir sorun olmayabilir. Sitenize uygulamadan önce araştırmanızı öneririm artık google ne istiyor anlamak mümkün değil Sürekli politika değişiklerine gitmektedirler. Adsense reklam onayı almak her geçen gün daha da zor hale gelmekte.

Gelirlerinizi ekler mi ? Reklam yerleşiminizi uygun şekilde  ayarlayarak reklam gelirlerinizi etkilenmemesini sağlayabilirsiniz. Site hızınızda yükselme olduğu için daha fazla ziyaretçi kazanarak fark oluşuyorsa bu şekilde telafi edebilir. Reklam gelirlerinizi azaltır mı bunu sitenize uyguladıktan sonra anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok