Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

İstenmeyen E-Postalar Nasıl Engellenir, Bloklanır ? Gmail, Hotmail


Sürekli tanıtım e-postaları almaktan sıkılmış olabilirsiniz.Bu istenmeyen mailleri önleyebilirsiniz.Bunu yapmanın iki yolu var ; ya bu emaili gönderen sitenin aboneliğinden çıkacaksınız ya da bu emaili gönderen kişiyi engelleyecekseniz.

Abonelikten çıkarsanız tanıtım maillerini almazsınız.Fakat önemli mailler (şifre değiştirme vs.) tarafınıza gönderilmeye devam eder.Bu yüzden en sağlıklı yol budur.

Eğer maili gönderen kişi veya firmayı engellerseniz bu kişilerden gelen hiçbir maili almazsınız.Bu yöntem genellikle hiç kullanmayacağınız veya kullanmayı düşünmediğiniz siteler için kullanılabilir.


Mail Aboneliklerinden Nasıl Çıkılır ?
  • İlgili mailin en alt kısmında Abonelikten Çık butonuna tıklayarak abonelikten çıkabilirsiniz.Bazı mail aboneliklerinde unsubscribe, listeden kaldır, eposta almak istemiyorsanız tıklayın benzeri bir ibare ile abonelikten çıkılabilir.Bu yazılar genellikle küçük puntolarla yazıldığından bulmakta zorlanabilirsiniz.
  • Telefonunuzdaki mail uygulamalarında ise ilgili maili açarak sağ üstteki üst üste üç noktaya tıklayın.Daha sonra Aboneliği Kaldır (İptal Et) seçeneğini seçin.



Mail Gönderen Kişi Nasıl Engellenir ?
  • Herhangi bir mail adresini bilgisayar veya telefonunuzun internet tarayıcısından girerek engelleyebilirsiniz. 
  • İlgili maili açıp sağ taraftaki üç noktaya tıklayın ve "... Adlı Göndereni Engelle" seçeneğini seçin. 



Hiç yorum yok