Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Windows Bilgisayarlarda Dosya, Klasör Gizleme Nasıl Yapılır ?


Bilgisayarınızdaki bazı bilgi ve belgeleri saklamak isteyebilirsiniz.Bunu yapmanızın en kolay windowsun dosya ve klasör gizleme özelliğini kullanmaktır.Peki dosya ve klasörleri bilgisayarınızda nasıl gizlersiniz.

Dosya ve Klasör Gizleme Nasıl Yapılır ?
  1. Gizlemek istediğiniz dosya veya klasörü bulun.
  2. Dosyanın üzerine sağ tıklayıp Özellikler diyin.
  3. Alt kısımdaki Gizli yazan kutucuğu işaretleyin.
  4. Uygula ve tamam diyerek çıkın.(Eğer klasör gizleyecekseniz sadece klasörü mü yoksa alt klasör ve dosyaları da gizlemek isteyip istemediğiniz sorulur.)
  5. Dosya veya klasör hala görünür haldeyse üst sekmelerden Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri > Görünüm sekmesinden Gizli Dosya, Klasör veya Sürücüleri Gösterme seçeneğini seçip uygula ve tamam diyerek çıkın.

Gizli Dosya ve Klasörler Nasıl Görüntülenir ?
  1. Gizli dosya veya klasörün bulunduğu ana klasörü açın.(Eğer tam olarak nerde olduğunu bilmiyorsanız herhangi bir klasöre de tıklayabilirsiniz.)
  2. Üst sekmelerden Düzenle > Klasör ve Arama Seçenekleri > Görünüm sekmesinden Gizli Dosya, Klasör veya Sürücüleri Göster seçeneğini seçip uygula ve tamam diyerek çıkın.
  3. Gizli dosya ve klasörleri bu şekilde görebilirsiniz.Eğer gizli dosyayı sürekli olarak görünür yapmak isterseniz dosya üzerine sağ tıklayarak Özellikler butonuna basın ve Gizli yazan kutucuktaki tiki kaldırın.



Hiç yorum yok