Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Kaybolan, Unutulan, Çalınan Telefonunuzun Nerde Olduğunu Öğrenin..Telefonum Nerede ?


Telefonlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğundan genelde erişebileceğimiz yerdeler.Peki telefonun kaybolduğunda, çalındığında veya bir yerde unuttuğunda onu nasıl bulacaksın ? Telefonunuzu başka bir telefondan aramak klasik bir yöntem.Bunun dışında neler yapabileceğinize bakalım.

Öncelikle telefonunuzu kaybetmeden önce telefonunuzun konum özelliğinin açık olmasını gerekir.Genellikle açık olur fakat siz yine de telefonunuzun kaybolma durumuna karşı ayarlarınızı gözden geçirin.
  •  Android telefonlar için bunu Ayarlar> Güvenlik ve Konum> Konum altında bulabilirsiniz Bazı cihazlar için sadece konum başlığı altında olabilir.Ya da cihazımı bul seçeneği olabilir.
  • İPhone'lar için Ayarlar>[Adın]> iCloud'a gidin, ardından iPhone'umu Bul'u [Find My iPhone] seçin ve ardından iPhone'umu Bul ve Son Konumunu Gönder'i açın. Apple ID'nizi ve şifrenizi girmeniz istenebilir.

1. Android Telefonunuzu Bulma 
İnternete bağlı herhangi bir cihazdan, 
https://myaccount.google.com/intro/find-your-phone bağlantısına tıklayarak veya Google'a Cihazımı Bul yazınca çıkan ilk siteye tıklayarak telefonunuzu bulabilirsiniz.Kayıp telefonunuzda kullandığınız gmail hesabıyla giriş yapmanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra, "Bul" diyerek telefonunuzun nerede olduğunu görüntüleyebilirsiniz.İsterseniz "Sesi Çal" özelliğiyle telefonunuz sessizde olsa bile 5dk boyunca kayıp olduğunu belirten ses çaldırabilirsiniz.."Kilitle" seçeneği ile ekranınızı kilitleyebilir.Ya da "Cihazımı Sil" seçeneğiyle telefonunuzdaki tüm verileri kalıcı olarak silebilirsiniz.

Bir başka android telefonunuz varsa Google Play'den Find My Device uygulamasını indirip yükleyerek aynı işlemleri yapabilirsiniz.

2. iPhone Telefonunuzu Bulma
İnternete bağlı herhangi bir cihazdan https://www.icloud.com/#find bağlantısına tıklamanız veya iCloud.com'a girmeniz gerekir.Daha sonra iPhonunuzun bağlı olduğu iCloud hesabınıza giriş yapmanız gerekir.

iPhone'umu Bul diyerek telefonununuzun konumunu öğrenebilir, telefonunuzu kilitleyebilir, telefonunuza ses çaldırabilir veya verilerinizi silebilirsiniz.

Bir başka iPhonenunuz varsa AppStore'dan Find My iPhone uygulaması ile telefonunuzu bulabilirsiniz.

Sadece iPhoneunuzu değil iPad ve Mac bilgisayarınızı da bu yöntemle bulabilirsiniz.


3. Apple Watch veya Akıllı Saatle Konum Bulma
Apple Watch ile de iPhone'unuzu bulabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece saatin ekranını yukarı kaydırıp Pinging iPhone'un altında bulunan sesli bildirim simgesine tıklamak.

Android akıllı saatlerin birçoğunda da bu özellik bulunmaktadır.Fakat cihazdan cihaza kullanım yöntemi değişiklik göstermektedir.

Bu işlemleri yapabilmeniz için daha önce telefonları eşleştirmiş olmanız gerekir.Ayrıca bluetoothunuz açık olmalı ve cihazınız saatinizin kapsam alanı içinde olmalıdır.

4. Tile Marka Cihaz İzleyicileri Kullanın

Ne gerek var diye düşünebilirsiniz fakat Tile Pro sadece telefonunuzu bulmanıza değil istediğiniz diğer bir şeyi (çanta, cüzdan, anahtar vb.) bulmanıza yardımcı da olur.Telefonunuzu bu küçük aygıt ile eşleştirdikten sonra üzerindeki tuşa bastığında telefonunuz sesli olarak yerini bildirir.Aynı şekilde telefonunuzdan uygulamaya girerek bu cihazı taktığınız şeyi bulabilirsiniz.Cihaz yaklaşık 60 metre menzile sahiptir.Aşağıdaki bağlantılardan alabilirsiniz.




Hiç yorum yok