Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Bir Garip Papatya

Bir Garip Papatya
FotoÄŸraf Kaynak: deday.blogcu.com

               DoÄŸa herkesi doyurmaya yeterdi aslında. Her bitkinin var olmasının bir sebebi vardır. Kimisi zehir kimisi panzehir.
                Küçük bir daÄŸ köyünde yaÅŸayan genç kadın her sabah olduÄŸu gibi evden çıkar. Tahta kapının önündeki papatyalarına “Günaydın” der ve yola koyulur. Baharda yetiÅŸen otları toplar. Kimisini güneÅŸte kurutur, kimisini haÅŸlar kış için. Büyük annelerinden öğrendiÄŸi yenilebilir bitkileri bulur ve hasır sepetine doldurur. Kimi zaman ÅŸehirdeki pazarda bunları satar ve hayvanı olan köylülerden yoÄŸurt ve yaÄŸ alır kazandıklarıyla. Genç adamla da böyle tanışmışlardır zaten.

$ads={1}
                Genç adamtek varlığı olan bisikletiyle ÅŸehirlilerin torbalarını taşıyarak geçimini saÄŸlamaktadır. Göz göze geldikleri o an anlamışlardı birbirlerinin kaderi olduklarını.
                Günler günleri, pazarlar pazarları kovaladı. En sonunda hayatlarını birleÅŸtirip ÅŸehre yerleÅŸmeye karar verdiler. Zaten köyde de kimseleri kalmamıştır. Ve ÅŸehri merak ediyorlardı.
                Åžehire geldiklerinde sudan çıkmış balıktılar adeta. KoÅŸturmaca, araba sesleri, insanlar telaÅŸlarından kimseye selam bile vermiyorlardı. Kadının ormanı gibi deÄŸildi burası. KuÅŸlar tel kafeslerin içinde tutsaktı. Küsmüşlerdi hiç ses çıkarmıyorlardı, ÅŸarkı söylemiyorlardı. YeÅŸillik bile çok azdı.
                Gün oluyor yiyecek ekmek bulamıyorlardı. Köyde olsa komÅŸudaki aÅŸ onların sofrasında da olurdu. Bir bisiklet ve birkaç saksı papatyadan baÅŸka hiçbir ÅŸeyleri yoktu neredeyse.
Bir gün bankta oturmuÅŸ kara kara düşünürlerken… Kadın taÅŸlar arasında filizlenmiÅŸ inatçı bir mor menekÅŸeyi fark etti. Hala bir umut vardı. EÅŸine döndü ve “ Buradaki insanlar ezip geçtikleri papatyaların faydalarından habersizler galiba” dedi. Adam anlamıştı eÅŸinin ne demek istediÄŸini. EÅŸine döndü ve “ Benim severek ve bir o kadar da mecburiyetten bindiÄŸim bisiklete buradaki insanlar kilo almamak için biniyor” dedi.
                GüneÅŸin bizimle ilk buluÅŸtuÄŸu vakitler de kadın papatyalarını topluyor, onları baÄŸlayıp fiyonk yapıyor. Ãœzerlerine büyük annelerinden duyduÄŸu faydaları yazıp tezgahına koyarken… Adam da bisikletinin üzerine “Rüzgarın tadına bakmak ister misin?” yazıp kiralıyordu.

                Bazen bilgi hiç olmadık yerde, baÅŸarı ise sanıldığı kadar zor deÄŸildir. 
Yazarın diğer yazıları için tıklayınız.

Hiç yorum yok