Sponasor Reklam

Son Dakika Haberleri

Mutluluk Bahanesi Sonbahar

  Aslında zaman daima baÅŸa saran bir tekrardan ibaret. Kendimizi bildik bileli her gündüz bir geceyi, her pazartesi salıyı ve her yaz bir sonbaharı sırayı bozmadan izlemekte. Günler, haftalar ve mevsimlerdeki yaÅŸantıları unutulmaz kılmaksa yalnızca sizin elinizde.
Mutluluk Bahanesi Sonbahar
Bolu/Yedigöller
  Åžimdi bir düşünün. Bu sıradan geçiÅŸleri kırıp zamanınızın herhangi bir kesitinde mutlu olabilmek için en son ne zaman bir ÅŸeyler yaptınız? Çevrenizde önemsiz gibi görünen herhangi bir ayrıntıdaki renklerin, dokuların etkileyiciliÄŸini fark edip unutulmaması için kaç güzellik kaydettiniz?
  Mesela bunu gerçekleÅŸtirebilmek için ÅŸu sıralar harika bir bahaneniz var. Sonbaharın olgunluk çağına ulaÅŸtığı bu günlerde doÄŸa bizlere müthiÅŸ bir görsel şölen düzenliyor. Hele bir de onlarca farklı aÄŸacı bir arada görebileceÄŸiniz bir yerde bulunuyorsanız bu şöleni karnaval tadında yaÅŸamanız iÅŸten bile deÄŸil. Beton blokların arasına sıkışmış bir hayatınız varsa da sorun deÄŸil. Sabah okula, iÅŸe giderken bile bu mevsimin tadını çıkarmak mümkün.
  YeÅŸil, sarı, turuncu, kırmızı, kahverengi... Bunlar gibi daha nice renklerin birbiriyle harmanlandığı üç boyutlu ve hareketli bu dev tablonun içinde karanlık bir siluet olmaktan çıkıp yaprakların rengiyle önce bakışlarınızı sonra ruhunuzu renklendirin. Bırakın hazan rüzgarının soÄŸuk nefesi teninize deÄŸsin.  YaÄŸmur damlalarının ÅŸemsiyenizin ucundan deÄŸil de kısa bir süreliÄŸine doÄŸrudan üzerinize düşmesine izin verin. Yerdeki su birikintisine baktığınızda sudaki çamuru görmek yerine içine düşen gökyüzünü, yürümekte olan insanların yansımalarını, düşen damlalardan yayılan halkaları seyredin mesela. Ya da imkanınız varsa hafta sonu birkaç saatinizi yalnızca doÄŸayla hemhal olabilmek için ayırın. Hele bir de fotoÄŸrafsever biriyseniz ve yanınızda bu şöleni karelemenizi saÄŸlayacak makineniz de varsa mutluluk hormonlarınızın zirveye tırmanışı çok daha kolay.
  DoÄŸanın sararmakta olan çimen yeÅŸili saçlarının rüzgarda nasıl dalgalandığını; derin nefeslerle toprak kokusunu doldururken içinize kayın, çınar, akçaaÄŸaçların elbiselerinin nasıl eskiyerek lime lime döküldüğünü seyredin. YaÄŸmur sonrası yaÅŸ kütüklerin yanında, yabani otların arasında biten renkli minik mantarlara yakından bakmayı deneyin bu kez. TaÅŸların üzerinde ağır ağır ilerlemekte olan salyangozların ardında bıraktığı yaldızlı izleri takip ederek geçmiÅŸ rotalarını keÅŸfedin.
  AÄŸaç gövdelerini, büyük kayaları kadife kumaÅŸ misali örten nemli yosunlara dokunun mutlaka. Kulaklığınızı takıp dinlediÄŸiniz insan yapımı müzikler yerine göletlerde baÄŸrışan kurbaÄŸaların ÅŸarkısına kulak verin bu kez. Bir de pastel renklere bürünüp yer yer çıplaklaÅŸmaya baÅŸlamış aÄŸaçların yanında yeÅŸilinden taviz vermemiÅŸ uzun ince servilerin, iri çam aÄŸaçlarının, sedirlerin, ardıçların edalı duruÅŸlarını tadına vara vara seyredin.
  Yani kısaca bu güzel mevsimi unutulmaz kılmaya dair görebileceÄŸiniz ne kadar renkli ayrıntı, hissedebileceÄŸiniz ne kadar güzellik varsa sonuna kadar yaÅŸayıp sonbahar kokulu onlarca anı biriktirin.

  Söyleyeceklerim bu kadar. Benden size dostane bir tavsiye; ÅŸu an bu yazıyı –telefon,tablet vs.- nereden okuyorsanız başınızı usulca kaldırın ve bakışlarınızı doÄŸanın size aralıksız sunduÄŸu canlı yayın sonbahar güzelliÄŸini görebileceÄŸiniz bir yere çevirin. Emin olun, piÅŸman olmayacaksınız. :)

Yazarın diğer yazıları için tıklayınız.

Hiç yorum yok